ING 13-3-2018 09:00:58

Koers ING reageert miniem op afblazen loonsverhoging Hamers


Fotobron: Freeimages.com

(finanzen.nl/Business Insider Nederland/AFN) - Het aandeel ING noteerde kort na de opening 0,01 procent in het groen. Beleggers worden er blijkbaar noch warm noch koud van dat de beloning van Hamers wordt herzien.

De Raad van Commissarissen van de bank wilde zijn totale beloning met de helft verhogen naar 3 miljoen euro, maar ziet daar van af onder druk van de felle reacties die dat voorstel teweegbracht in politiek en maatschappij.

Enige juiste uitkomst

"Dit is de enige juiste uitkomst van deze discussie", reageert minister Wopke Hoekstra op het besluit van ING om af te zien van de forse loonsverhoging voor topman Ralph Hamers. "Het is een verstandig besluit", zei hij desgevraagd in Brussel.

De bank is gezwicht onder druk van de felle afwijzende reacties uit samenleving en politiek. De raad van commissarissen van ING wilde Hamers' beloning met 50 procent verhogen naar 3 miljoen euro per jaar.

Maandag zei Hoekstra dat hij los van het initiatief van de spoedwet die GroenLinks-leider Jesse Klaver voorbereidt, zoekt naar wettelijke of andere maatregelen om situaties als deze te voorkomen.

Schade voorkomen...

"Wij realiseren ons dat we de publieke reactie in Nederland op deze duidelijk gevoelige kwestie hebben onderschat", liet president-commissaris Jeroen van der Veer in een verklaring weten. Om schade voor het bedrijf te voorkomen is besloten het voorstel niet in stemming te brengen bij de komende aandeelhoudersvergadering.

Door het voorstel niet in stemming te brengen bij de komende aandeelhoudersvergadering hoopt ING een langdurige discussie te voorkomen, omdat die de bank mogelijk schade kan berokkenen. De Raad van Commissarissen gaat terug naar de tekentafel om tot een nieuw beloningsbeleid te komen waarmee het bestuurders toch een concurrerend salaris kan bieden.

Voor Hamers betekent een en ander dat hij het dit jaar met een bescheiden loonsverhoging moet doen. Het huidige beloningsbeleid biedt ruimte voor een stijging van 2,2 procent, liet een woordvoerder desgevraagd weten. Een nieuw voorstel waarmee zijn beloning verder kan worden opgekrikt, wordt op zijn vroegst volgend jaar behandeld op de aandeelhoudersvergadering, zei hij.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over ING Group

30-11-2018 ING Group Buy Jefferies & Company Inc.
27-11-2018 ING Group Morgan Stanley
26-11-2018 ING Group Neutral JP Morgan Chase & Co.
20-11-2018 ING Group Buy UBS AG
9-11-2018 ING Group RBC Capital Markets
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

ING Group 10,22 -0,55% ING Group
pagehit