Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
7-3-2019 14:53:48

Kroger ziet winst en omzet teruglopen

CINCINNATI (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse supermarktketen Kroger heeft in het afgelopen kwartaal een lagere winst en omzet in de boeken gezet. Dat meldde de branchegenoot van Ahold Delhaize bij de presentatie van zijn resultaten. Kroger zit in het eerste jaar van zijn driejarige reorganisatie en maakt daardoor meer kosten.

Kroger zag zijn omzet vorig kwartaal, dat tot 2 februari liep, met bijna 10 procent dalen tot 28 miljard dollar ten opzichte van een jaar eerder. Op vergelijkbare basis, exclusief brandkosten en fusies en overnames, gingen de opbrengsten wel 1,6 procent omhoog. Onder de streep hield de supermarktketen 259 miljoen dollar over. Dit is drie keer minder dan een jaar geleden. De onderneming gaf meer geld uit aan digitalisering en beloningen voor het personeel.

In een poging om sneller te groeien, voert Kroger prijzenverlagingen door en verbouwt het zo'n duizend winkels. Ook digitale activiteiten worden gecentraliseerd. Kroger lijdt onder fikse concurrentie van onder andere Amazon. De techreus liet onlangs nog weten om meer supermarkten te openen, naast zijn bestaande netwerk van Whole Foods-winkels.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Ahold Delhaize (Ahold)

16-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold JP Morgan Chase & Co.
15-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold Bernstein Research
9-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Buy HSBC
9-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Barclays Capital
8-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit