Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
LUCHTVAART 31-7-2018 09:26:00

Lufthansa is positiever over de prijsontwikkeling van ticketprijzen

BERLIJN (AFN/RTR/Bloomberg) -Lufthansa verwacht voor het hele jaar een lichte stijging van de omzet per stoel per gevlogen kilometer. Eerder ging de luchtvaartreus nog uit van een stabilisatie van de opbrengsten. Lufthansa tornde niet aan zijn verwachtingen voor het bedrijfsresultaat, dat naar verwachting iets lager zal uitvallen dan de krap 3 miljard euro die het vorig jaar boekte.

In het afgelopen kwartaal kampte Lufthansa met onder meer stakingen van luchtverkeersleiders en stormen die vluchtschema's in de war schopten. Al met al viel het aangepaste bedrijfsresultaat lager uit dan in dezelfde periode een jaar eerder, onder meer door een hogere brandstofrekening en hogere kosten die Lufthansa moest maken voor het integreren van de overgenomen onderdelen van het failliete Air Berlin.

Onder de streep resteerde een bedrag van 734 miljoen euro, 0,8 procent minder dan een jaar eerder. De omzet steeg met 0,4 procent tot 9,3 miljard euro. De brandstofrekening steeg met 8,4 procent tot bijna 2,8 miljard euro.

Gelet op passagiersaantallen, de bezittingsgraad van de vliegtuigen en het totaal aantal vluchten was er sprake van records. Onder meer Austrian Airlines, Brussel Airlines en Eurowings maken onderdeel uit van het concern.

Beleggers konden kort na de opening van de beurs in Frankfurt de resultaten en de toelichting waarderen. Het aandeel steeg 4,56 procent en kwam zo uit op 23,18 euro. Volg hier de actuele koersontwikkeling.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Lufthansa AG

15-5-2019 Lufthansa Outperform Bernstein Research
8-5-2019 Lufthansa Buy HSBC
8-5-2019 Lufthansa Hold Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG (Berenberg Bank)
8-5-2019 Lufthansa Outperform Bernstein Research
7-5-2019 Lufthansa Outperform Bernstein Research
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Lufthansa AG 17,40 -0,89% Lufthansa AG
pagehit