Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
LUCHTVAART 14-3-2019 09:50:00

Lufthansa neemt afstand van zijn eerder gedane groeivooruitzichten

(finanzen.nl/AFN) - Lufthansa mikt nu op een capaciteitsuitbreiding van 1,9 procent deze zomer, waar het eerder een toename van 3,8 procent plande. Met de bijstelling hoopt het luchtvaartconcern de ticketprijzen te stutten.

Ook wil het de problematiek van beperkte capaciteit voor extra vluchten op luchthavens het hoofd bieden. Dit alles moet de winstgevendheid van het concern ten goede komen.

Winstgevendheid mogelijk onder druk

Lufthansa sloot het voorbije jaar af met een operationele winst van 2,8 miljard euro. Dat betekende een daling van 7 procent op jaarbasis. Naast brandstof- en ticketproblematiek kampte het bedrijf ook met de moeizame integratie van de overgenomen onderdelen van Air Berlin. Het bedrijf zegt ook naar verdere overnames te kijken.

Voor dit jaar rekent Lufthansa op een bruto winstmarge van 6,5 tot 8 procent. Daarmee gaf het concern een signaal af dat de winstgevendheid mogelijk verder onder druk komt te staan, gelet op de winstmarge van 7,9 procent vorig jaar.

Aandelenkoers going down

De brandstofkosten vallen voor Lufthansa dit jaar naar verwachting 650 miljoen euro hoger uit. Het bedrijf plaatste eerder deze week een grote orders bij vliegtuigmakers Boeing en Airbus. Door met zuinigere toestellen te gaan vliegen wil Lufthansa de kosten drukken. Het Duitse concern wil name oudere viermotorige vliegtuigen vervangen.

Lufthansa moest zijn handelsupdate bekopen met een forse min voor de aandelenkoers in Frankfurt. Het aandeel van Lufthansa daalde omstreeks tien voor tien met ruim 5 procent tot 21,59 euro.

Op het Damrak stond in de MidKap luchtvaartcombinatie Air France-KLM onderaan met een min van bijna 1 procent, na de tegenvallende resultaten van concurrent Lufthansa.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Lufthansa AG

15-5-2019 Lufthansa Outperform Bernstein Research
8-5-2019 Lufthansa Buy HSBC
8-5-2019 Lufthansa Hold Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG (Berenberg Bank)
8-5-2019 Lufthansa Outperform Bernstein Research
7-5-2019 Lufthansa Outperform Bernstein Research
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Air France-KLM 8,14 -2,65% Air France-KLM
Lufthansa AG 17,91 -1,41% Lufthansa AG
pagehit