Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
4-4-2019 19:53:30

Mackenzie Bezos gunt ex gros Amazon-aandelen

SEATTLE (AFN/BLOOMBERG) - Mackenzie Bezos, de ex van Amazon-topman Jeff Bezos, gunt het gros van de aandelen van de webwinkelreus die het koppel samen in bezit heeft aan haar voormalige partner. In een tweet meldde Mackenzie dat driekwart van de aandelen voor Jeff is. Verder krijgt de Amazon-topman het volledige stemrecht van de stukken.

Ook de belangen van het paar in de Washington Post en Blue Origin laat Mackenzie aan Jeff. Wat zij voor die geste terugkrijgt is niet bekend. Mackenzie Bezos zegt blij te zijn dat het proces om het huwelijk te beëindigen is opgelost. Het paar kondigde begin dit jaar hun scheiding aan.

Jeff Bezos is nog altijd koploper in de lijst met miljardairs van persbureau Bloomberg. De Amazon-baas is goed voor een vermogen van 150,2 miljard dollar.

Ook na scheiding rijkste

Ook als de scheiding is afgerond zal Bezos naar verwachting nog de rijkste persoon op aarde zijn, mede door zijn resterende belang van 12 procent in Amazon. Die stukken vertegenwoordigen een waarde van 107 miljard dollar. Het vermogen van Microsoft-oprichter Bill Gates, de nummer twee op de lijst met miljardairs, is momenteel 101,5 miljard dollar.

Mackenzie Bezos is met 4 procent van de aandelen goed voor 36 miljard dollar. Daarmee zou ze de op drie na rijkste vrouw ter wereld zijn. De scheiding is naar verwachting over circa drie maanden afgerond.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Amazon

26-4-2019 Amazon Buy Goldman Sachs Group Inc.
26-4-2019 Amazon Outperform Credit Suisse Group
26-4-2019 Amazon Buy UBS AG
26-4-2019 Amazon Overweight JP Morgan Chase & Co.
1-2-2019 Amazon Goldman Sachs Group Inc.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Amazon 1.815,48 -2,38% Amazon
pagehit