Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BELEGGINGSSTRATEGIE 12-7-2018 14:31:34

Micro-analyses zijn effectiever bij het identificeren van omslagpunten


Fotobron: Pixabay

(finanzen) - Micro-analyses zijn daarmee effectiever bij het identificeren van omslagpunten in goed draaiende economieën en kunnen ook aangeven of beleggers te veel aan bepaalde sectoren worden blootgesteld. Dat stelt Emiel van den Heiligenberg, hoofd Asset Allocatie bij vermogensbeheerder Legal & General Investment Management (LGIM).

"Maar in een opgaande markt is de economie als geheel juist de grote drijvende kracht. Dan kunnen beleggers profiteren van koersstijgingen over een breed front", aldus Van den Heiligenberg.

"Zodra het economische klimaat omslaat wordt duidelijk welke bedrijven er echt goede bedrijfsmodellen voeren en wie alleen maar profiteerden van de opwaartse economische trend", zo schrijft deze beleggingsstrateeg in een analyse. "Dit zorgt ervoor dat periodes van economische krimp meer kansen bieden voor actieve vermogensbeheerders om zich te onderscheiden van indexvolgers, ook omdat de volatiliteit toeneemt wanneer de koersen dalen."

En dat zal ook voor andere soorten beleggers gelden. Uit een analyse van de S&P-index over de afgelopen 90 jaar blijkt dat doorgaans de koersdalingen in slechte beleggingsmaanden hoger zijn dan de stijgingen in goede maanden.

Lees hier de volledige analyse van Emiel van den Heiligenberg

Van den Heiligenberg benadrukt dat beleggers maar in beperkte mate op fundamentele economische modellen kunnen vertrouwen voor het voorspellen van een omslag in de markt. "Hiervoor is informatie op bedrijfsniveau meer relevant. Het beter begrijpen van het transitiemechanisme dat leidt tot een crisis kan zorgen voor een cruciaal informatie voordeel dat ons zal ons zal helpen beter voorbereid te zijn op de volgende crisis."

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit