Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
MICROSOFT 14-6-2018 09:12:01

Microsoft zoekt bondgenootschap met supers tegen Amazon

(finanzen.nl/AFN) - De kassaloze systemen waaraan Microsoft werkt, moeten automatisch bijhouden wat klanten in hun winkelwagentjes leggen. Daardoor zou afrekenen bij de kassa niet langer nodig zijn. Microsoft is volgens de bronnen al in gesprek over een samenwerking met retailreus Walmart.

De technologie moet supermarktconcerns helpen in de concurrentieslag met Amazon, dat zich steeds meer begeeft in het vaarwater van fysieke winkels. Zo nam het internetbedrijf vorig jaar de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods over.

Daarnaast ontwikkelt Amazon concepten voor kassaloze supermarkten, waarvan de eerste vestigingen dit jaar dit jaar de deuren moeten openen in de Verenigde Staten.

In Nederland experimenteert Albert Heijn met nieuwe manieren van boodschappen doen. De supermarktketen test de komende drie maanden een betaalmethode via de smartphone waarbij klanten de kassa kunnen overslaan.

Ze moeten daarvoor boodschappen scannen met behulp van de Appie-app, waarna ze met hun creditcard of met iDeal afrekenen. Vervolgens kunnen ze met een streepjescode in de app de poortjes van de uitgang openen. De proef begint in twee supermarkten in Haarlem en Utrecht en wordt later uitgebreid naar zes winkels.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Microsoft Corp.

6-5-2019 Microsoft Outperform Credit Suisse Group
25-4-2019 Microsoft Buy UBS AG
25-4-2019 Microsoft Buy Goldman Sachs Group Inc.
25-4-2019 Microsoft Outperform Credit Suisse Group
25-4-2019 Microsoft Buy Deutsche Bank AG
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Ahold Delhaize (Ahold) 20,43 0,99% Ahold Delhaize (Ahold)
Amazon 1.823,28 0,43% Amazon
Microsoft Corp. 126,24 0,05% Microsoft Corp.
pagehit