Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
AHOLD DELHAIZE 27-2-2019 09:01:44

Minder winst voor Ahold Delhaize, maar topman benadrukt het succes in de VS


Fotobron: Ahold

(AFN) - Ahold Delhaize zette een winst in de boeken van 517 miljoen euro, tegen 744 miljoen euro in 2017. Onderliggend verbeterde het resultaat wel, van 631 miljoen euro een jaar geleden tot 691 miljoen euro.

Volgens topman Frans Muller is vorig jaar de integratie van Ahold en het Belgische Delhaize "feitelijk afgerond". Volgens hem zorgde dat voor meer kostenvoordelen, waardoor de onderliggende winstmarge iets verbeterde. Komend jaar verwacht Ahold Delhaize nog eens 500 miljoen euro aan kostenvoordelen te behalen uit de fusie.

Financiële prestaties

Topman benadrukt het succes in de VS

Muller roemde onder meer de financiële prestaties in de Verenigde Staten, naar omzet gemeten de belangrijkste markt voor Ahold Delhaize. Het concern verbeterde de onderliggende winstgevendheid in land, waar het onder meer actief is met Food Lion en onlineshop Peapod. In België, waar de marges lager liggen dan in bijvoorbeeld Nederland, sneed het concern in de kosten om de resultaten op te voeren.

Het bedrijf meldde vorige maand al dat de voor wisselkoerseffecten gecorrigeerde omzet in het vierde kwartaal van 2018 met 3 procent groeide, naar 16,5 miljard euro. Over heel 2018 wist Ahold Delhaize de omzet min of meer constant te houden op 62,8 miljard euro. Bij constante wisselkoersen was sprake van een omzetplus van 2,5 procent.

Online-activiteiten

De opbrengsten uit online-activiteiten stegen daarbij beduidend harder. In het vierde kwartaal dikten de opbrengsten van webshops als Bol.com of AH.nl met bijna 20 procent aan tot 866 miljoen euro.

Ahold Delhaize denkt goed op weg te zijn om zijn doelstelling van 7 miljard euro online-omzet in 2021 te halen. Online groei voor supermarkten is belangrijk om te concurreren webgiganten als Amazon.

LEES OOK: Bol.com bevestigt status van grootste webwinkel van Nederland met nieuw omzetrecord van 2,1 miljard euro

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Ahold Delhaize (Ahold)

16-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold JP Morgan Chase & Co.
15-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold Bernstein Research
9-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Buy HSBC
9-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Barclays Capital
8-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit