Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
ING 14-9-2018 10:46:05

Nick Leeson heeft geen trek in functie als cfo bij ING


Fotobron: Freeimages.com

(finanzen.nl) - Voormalig effectenhandelaar Nick Leeson treedt overal ter wereld op als spreker. Zijn bekendheid dankt hij aan het feit dat hij de meest prestigieuze Britse zakenbank, Barings Bank, opzadelde met forse verliezen. Zijn speculatieve transacties in de jaren '90 leidden tot de val van Barings. ING nam de bank over in 1995 voor 1 Britse pond.

In een gesprek met de Financiële Telegraaf vertelde de 51-jarige Leeson over zijn leven nu. Zou hij interesse hebben voor een rol bij ING, de bank die net de cfo kwijt is?

Leeson hoefde niet lang na te denken. In een video vertelt hij: "Ik heb ernstige fouten gemaakt, heb terecht 6,5 jaar in het gevang gezeten." Zijn leven als bankier kostten hem ook zijn gezondheid, denkt hij. Hij zit niet meer te wachten op de stress werken bij de bank.

Extra regels gaan volgens Leeson niet helpen om problemen rond toezicht op banken te voorkomen. "Er is een constant kat-en-muis-spel tussen toezichthouders en de financiële sector", zei Leeson. "Voer een nieuwe regel in en hij wordt al overtreden." Bovendien zijn volgens Leeson managers bij banken bang om moeilijke vragen te stellen. "Er is zeker in het middenmanagement veel stress, er zijn weinig banen." Een manager gaat daarom niet moeilijk doen, denkt Leeson.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over ING Group

11-2-2019 ING Group RBC Capital Markets
11-2-2019 ING Group Buy UBS AG
8-2-2019 ING Group Buy Kepler Cheuvreux
7-2-2019 ING Group Buy Deutsche Bank AG
7-2-2019 ING Group Neutral Credit Suisse Group
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

ING Group 11,04 2,98% ING Group
pagehit