Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
19-2-2019 13:31:13

Omzetgroei voor supermarktconcern Walmart

BENTONVILLE (AFN) - Het Amerikaanse supermarktconcern Walmart heeft de omzet in het vierde kwartaal van zijn boekjaar, met daarin de belangrijke feestdagenperiode, zien groeien. Dat bleek dinsdag uit een handelsbericht van de onderneming.

De opbrengsten kwamen uit op 138,8 miljard dollar, 1,9 procent meer dan een jaar eerder. Als wisselkoerseffecten buiten beschouwing worden gelaten was er sprake van een stijging met 3,1 procent. Operationeel stond er in het laatste kwartaal van het jaar een winst van 6,1 miljard dollar, flink meer dan een jaar eerder.

De omzet steeg bij winkels die langer dan een jaar open zijn met 6,8 procent. Dat is de sterkste groei in negen jaar tijd, aldus de onderneming. In de Verenigde Staten was sprake van een groei met 4,2 procent van de vergelijkbare omzet. Dat kwam ook door een vervroegde uitgifte van voedselbonnen vanwege de shutdown.

Groei

Digitaal wist Walmart in de Verenigde Staten te profiteren van de uitbreiding van het ophalen en bezorgen van boodschappen en een breder assortiment op Walmart.com. In het hele boekjaar 2019 kwamen de opbrengsten uit op 514,4 miljard dollar en het operationeel resultaat op 22 miljard dollar.

Concreet groeide Walmart in de Verenigde Staten de afgelopen 18 kwartalen. Dat is een door rivalen ongeëvenaard periode. Topman Doug McMillon sprak van een goed jaar voor de onderneming. Walmart, dat het jaardividend opvoerde naar 2,12 dollar per aandeel, herhaalde de doelstellingen voor boekjaar 2020.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Ahold Delhaize (Ahold)

16-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold JP Morgan Chase & Co.
15-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold Bernstein Research
9-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Buy HSBC
9-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Barclays Capital
8-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit