Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
3-4-2019 22:27:45

Ook Wall Street sluit hoger

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag hoger gesloten. Net als op de beurzen in Azië en Europa toonden beleggers in New York zich hoopvol over de voortgang van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. Ook kwamen er wat macro-economische cijfers, onder meer over de Amerikaanse banengroei.

De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent in de plus op 26.218,13 punten. De brede S&P 500 won ook 0,2 procent, tot 2873,40 punten, en techbeurs Nasdaq steeg 0,6 procent naar 7895,56 punten.

Volgens berichten kan er mogelijk nog deze maand een definitief akkoord worden getekend tussen China en de VS. Daarnaast waren er positieve cijfers uit China en Europa, die het angstbeeld over tanende groei van de wereldeconomie verder indamden.

Boeing

Maar Wall Street verwerkte ook tegenvallende cijfers over de Amerikaanse werkgelegenheid. Met 129.000 nieuwe banen was maart volgens loonstrookverwerker ADP de zwakste maand qua banengroei in anderhalf jaar tijd.

Bij de bedrijven stond onder meer Boeing (min 1,5 procent) weer in de belangstelling. The Wall Street Journal schreef dat de piloten van het ramptoestel in Ethiopië meerdere keren tijdens de fatale vlucht te maken kregen met software die de neus van het toestel omlaag duwde. De veiligheidsinstructies van Boeing boden daarbij geen soelaas. Donderdag zullen de autoriteiten naar verwachting hun onderzoeksrapport vrijgeven.

Facebook

Ford won ruim 1 procent. De automaker kwam met een reeks nieuwe modellen, waaronder een aantal elektrische voertuigen. Ook maakte Ford bekend werk te maken van uitbreiding in China, met de introductie van tientallen nieuwe auto's op 's werelds grootste automarkt.

Beleggers zetten het aandeel Facebook 0,4 procent lager. Een grote hoeveelheid gebruikersgegevens van Facebook is aangetroffen op cloudservers van webwinkelgigant Amazon. Het socialmediabedrijf heeft het lek onmiddellijk verholpen nadat het over de beveiligingskwestie was ingelicht.

De euro was 1,1235 dollar waard, tegen 1,1237 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper op 62,48 dollar. Brent steeg juist 0,1 procent in prijs tot 69,41 dollar per vat.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit