7-12-2017 11:29:02

'Opdracht SBM honderden miljoenen waard'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De nieuwe opdracht van Statoil is goed nieuws voor SBM Offshore, zeggen analisten van ING en NIBC Securities. Volgens hun gaat het om een contract met een waarde van mogelijk zo'n 400 miljoen dollar.

Dit kan helpen om de zogeheten turnkey-divisie bij SBM weer winstgevend te maken, verklaart analist Martijn den Drijver van NIBC. Hij denkt dat daar in 2019 weer zwarte cijfers kunnen worden geschreven.

De maritieme dienstverlener mag voor het Noorse olieconcern aan de slag met de bouw van een speciaal afmeersysteem voor het Johan Castberg-olieveld. SBM heeft zelf geen financiële details bekendgemaakt.

Het Johan Castberg-veld ligt in de Barentszzee. Zo'n afmeersysteem is een grote constructie die schepen verankert aan de zeebodem. De installatie moet volgens de planning begin 2020 afgeleverd worden.

Het aandeel SBM Offshore stond donderdag in de loop van de morgen 0,7 procent hoger op 14,35 euro. ING heeft voor SBM al een tijdje een koopadvies staan, met een koersdoel van 18,50 euro.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit