De bitcoin is binnen een jaar meer dan 1.000 procent in waarde gestegen. Lees onze bijdrage: Makkelijk bitcoins kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BELEGGEN 11-10-2017 16:35:02

Optimix: Nog niet te laat om in te stappen in China


Fotobron: Freeimages.com

Optimix ziet wel brood in China omdat het land de aandelenbeurs langzaamaan open zet voor buitenlandse beleggers. De Chinezen hebben een eigen lokale markt met zogenoemde A-aandelen. Die was altijd alleen maar bereikbaar voor beleggers uit China zelf.

Maar langzaamaan is China zijn eigen kapitaalmarkten aan het liberaliseren. De poorten gaan stilletjes aan steeds verder open en het is nu - in nog altijd beperkte mate - mogelijk om in de A-aandelen te beleggen.

Dat doet China om meer buitenlands kapitaal naar het land te lokken. Door de maatregelen worden de Chinese aandelen ook opgenomen in de MSCI Emerging Markets-index, een graadmeter voor vele indextrackers en ETF's. Omdat die passieve fondsen de aandelen ook op zullen gaan kopen als ze in de MSCI-index opgenomen worden, komt er al extra kapitaal binnen in China.

Te laat op het feest?

De vraag is alleen of het niet al te laat is om in te stappen in China op dit nieuws, dat al enige tijd rondgaat en zeker niet vers van de pers is. De meeste beleggers hebben al ingespeeld op deze wijzigingen in China.

Toch denkt Optimix dat er nog wat valt te halen in China. "Vanuit een langetermijnperspectief zijn Chinese aandelen nog steeds niet duur", schrijft de vermogensbeheerder. "De waardering bevindt zich momenteel zelfs onder het historisch gemiddelde."

De koers/winst-verhouding van de A-aandelen is bijvoorbeeld op dit moment bijna 17. Dat is niet goedkoop meer, maar Optimix rekent op structureel hogere winsten voor Chinese bedrijven door de bovengemiddelde economische groei in het land. Daarom is China volgens de vermogensbeheerder nog altijd aantrekkelijk voor beleggers.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit