Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
TECHNOLOGIESECTOR 27-9-2018 16:07:18

'Over twee jaar zal aandeel van Amazon 3000 dollar waard zijn'


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Het aandeel van Amazon sloot op woensdag op bijna 1975 dollar. Een koopje is het al lang niet meer. Toch is het aandeel nog altijd populair bij beleggers. En bij Jefferies wordt ook nog steeds uitgegaan van veel opwaarts potentieel. Dat is mooie ruggensteun voor beleggers en fans van Amazon.

Nadat de koers van Amazons aandeel vorig jaar is verdubbeld, maken veel beleggers zich zorgen dat de aandelen overgewaardeerd zijn. Maar bij Jefferies is het geloof groot dat het aandeel op de "middellange termijn" een nieuwe fase kan ingaan.

Groeipotentieel onderschat

"Naar onze mening worden veel van de groeimogelijkheden van Amazon onderschat", schrijft analist Brent Thill. Met name het groeipotentieel van Amazon Web Services (AWS), Amazon Prime en de advertentieperspectieven zou volgens de analist kunnen helpen om de koers van het aandeel in de komende twee jaar op te krikken tot de aangegeven 3000 dollar. De analist handhaaft daarom zijn 'buy'-advies. Daarnaast paste hij zijn koersdoel aan van 2185 dollar naar 2350 dollar.

Bekijk hier de performance, de stock coverage en het profiel van analist Brent Thill

Een klimtocht naar boven de 3000 dollar betekent een stijging van iets minder dan 52 procent ten opzichte van de slotkoers van het aandeel op woensdag. In dit geval zou de marktkapitalisatie van het bedrijf stijgen tot 1,5 biljoen dollar. Momenteel is het door Jeff Bezos opgerichte Amazon op de beurs iets minder waard dan een biljoen dollar.

Begin september wist Amazon op de beurs in New York door de grens van 1000 miljard dollar aan beurswaarde te breken. Met die mooie mijlpaal van een biljoen was het aandeel toen even meer dan 2050 dollar per stuk waard.

Het versnellen van de dynamiek

Thill rechtvaardigt zijn positieve beoordeling in het bijzonder met de verwachte sterke ontwikkeling van verscheidene businessunits van Amazon. Aangedreven door AWS, waarvan Thill een aanzienlijke winstbijdrage verwacht, zowel in termen van totale omzet als qua winstmarge, hoopt hij ook op een positieve invloed van de reclamedivisie op de ontwikkeling van de groep als geheel.

"Tegelijkertijd zal de dynamiek van de kernactiviteiten blijven versnellen, voortgestuwd door Amazon Prime Services." AWS, de advertentietak en het aantal 'abonnees' groeien echter ongeveer twee keer zo hard als de reguliere winkelbusiness. Deze zijn ook winstgevender", aldus de Jefferies-analist.

Wat weinig effect zal hebben

Thill staat niet te juichen naar aanleiding van de begin deze week aangekondigde samenwerking tussen Amazon en Snap, het bedrijf achter Snapchat. "Leuk om te hebben", maar in geen geval is hier sprake van een "game changer", heeft hij laten ontvallen in een interview met de Amerikaanse zakenzender CNBC.

In het kort komt het erop neer dat met de visuele zoekfunctie 'Visual Search' gebruikers van Snapchat gemakkelijker meteen producten moeten kunnen kopen bij de online reus, zo stelt techspecialist Eveline Meijer op Numrush, een nieuwssite rondom smart technology en innovatie.

"Vooralsnog gaat het overigens alleen om een test onder een klein aantal gebruikers in de Verenigde Staten. Wanneer de functie verder wordt uitgerold en of deze ook naar Nederland komt, is onbekend." Snapchat zal bij dit experiment in elk geval functioneren als een soort zoekmachine voor de online retailgroep.

LEES OOK: 4 redenen waarom Amazon elke 3 jaar zal blijven verdubbelen

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Amazon

26-4-2019 Amazon Buy Goldman Sachs Group Inc.
26-4-2019 Amazon Outperform Credit Suisse Group
26-4-2019 Amazon Buy UBS AG
26-4-2019 Amazon Overweight JP Morgan Chase & Co.
1-2-2019 Amazon Goldman Sachs Group Inc.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Amazon 1.823,28 0,43% Amazon
pagehit