IMAGO 15-5-2018 16:42:26

Philips Lighting verder als Signify


Fotobron: Flickr, Philips Communications

EINDHOVEN (AFN) - Signify blijft de producten wel verkopen onder de merknaam Philips. Philips Lighting werd in mei 2016 naar de beurs gebracht. Philips heeft sindsdien zijn belang in de voormalige verlichtingsdivisie gestaag afgebouwd tot circa 18 procent. Op voorhand was afgesproken dat het bedrijf op termijn een nieuwe naam zou krijgen.

Waarom Signify?

Eerder werd al bekend dat voor de naam Signify is gekozen "omdat licht een intelligente taal wordt die verbindt en betekenis overdraagt". Daarmee draagt de naam volgens topman Eric Rondolat de strategische visie uit van de onderneming, die zijn geld met name verdient met professionele verlichtingssystemen.

De gloeilampenfabriek die de broers Frederik en Gerard Philips in 1891 openden in Eindhoven, legde de basis voor wat nu Philips is. Pas later stapte het bedrijf in de productie van medische apparatuur, de markt waar het technologieconcern zich sinds de afsplitsing van de verlichtingsdivisie volledig op richt.

Aandeel

Het symbool waaronder Signify op de beurs in Amsterdam wordt verhandeld, blijft LIGHT. Sinds 19 maart is het aandeel opgenomen in de AEX-index.

Aandeelhouders stemden ook in met de benoeming van Eelco Blok, voormalig topman van KPN, als commissaris. Ook het dividend over 2017 van 1,25 euro per aandeel kreeg de goedkeuring van de aandeelhouders.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Philips Lighting

15-10-2018 Philips Lighting Neutral JP Morgan Chase & Co.
8-10-2018 Philips Lighting Neutral JP Morgan Chase & Co.
5-10-2018 Philips Lighting Underperform Credit Suisse Group
1-10-2018 Philips Lighting Buy Goldman Sachs Group Inc.
27-9-2018 Philips Lighting Buy Citigroup Corp.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Philips Lighting 20,89 -3,78% Philips Lighting
pagehit