Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BEURZEN 16-1-2017 07:28:57

Pond hard onderuit in Aziatische handel, Nikkei sluit lager


Fotobron: freeimages.com

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is maandag met verlies gesloten. De stemming werd gedrukt door de aansterking van de yen ten opzichte van de dollar. De meeste aandacht in de markten ging echter uit naar het Britse pond, dat met een sterke daling uitkwam op het laagste peil sinds de 'flash crash' van oktober.

Nikkei in het rood

De Nikkei-index van de Japanse aandelenbeurs eindigde 1 procent in het rood op 19.095,24 punten. Ook op andere beurzen in de regio werden overwegend verliezen geboekt. Zo zakte de Kospi in Seoul 0,5 procent en noteerde de Hang Seng in Hongkong in de middaghandel 1 procent lager. De All Ordinaries in Sydney won daarentegen 0,5 procent.

Koersdaling Britse pond

Het Britse pond verloor ruim 1 procent aan waarde en zakte naar 1,20 dollar. Afgezien van de kortstondige crash in oktober stond de Britse munt voor het laatst in 1985 zo laag.Beleggers liepen vooruit op een speech die de Britse premier Theresa May dinsdag houdt. De verwachting is dat zij dan aangeeft dat de Britten volledig zullen breken met de gemeenschappelijke Europese markt bij hun vertrek uit de EU.

Daling Japanse machine-orders

Beleggers in Japan reageerden verder op cijfers over de machine-industrie in eigen land, waar in november ruim 5 procent minder orders werden ontvangen dan een maand eerder. Die daling was veel sterker dan verwacht. Verder bleek uit nieuwe cijfers dat de prijzen die Japanse fabrikanten vragen in december opnieuw lager waren dan een jaar eerder. De afname was wel duidelijk minder sterk dan in voorgaande maanden.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

Indices in dit artikel

NIKKEI 225 21.117,22
-0,16%

Valuta in dit artikel

USD/GBP 0,7866 0,0006
0,07
pagehit