Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
RANDSTAD 12-2-2019 09:45:00

Randstad voelt vertraging in Europa, maar stelt een recorddividend voor


Fotobron: Flickr, Marja van Bochove (CC BY 2.0)

(AFN) - In grote landen als Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje had Randstad last van de economische omstandigheden. Daardoor daalde in die regio de omzet per werkdag, een belangrijke graadmeter, met 2 procent.

Nederland was daarbij een positieve uitschieter met stabiele groei. In januari merkte Randstad dat de economische omstandigheden in Europa stabiliseerden. Er is nog wel minder activiteit, maar die nam niet verder af.

Inzetten op stabiele sectoren

In Noord-Amerika groeide de omzet per werkdag van Randstad juist met 3 procent. Ook in onder meer Japan en Australië en Nieuw-Zeeland deed het uitzendconcern goede zaken. In die regio's ziet topman Jacques van den Broek de groei nog doorzetten.

Van den Broek stelt verder dat Randstad door zijn brede aanwezigheid weinig last heeft van economische strubbelingen als de Brexit en de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog. "We zitten in zoveel sectoren dat we behoorlijk stabiel zijn." De winstgevendheid ging in 2018 omhoog.

De omzet van Randstad kwam vorig jaar uit op 23,8 miljard euro, 2 procent meer dan in 2017. Onder de streep hield de uitzender daar 704 miljoen van over, aanzienlijk meer dan de 631 miljoen euro van een jaar eerder. Randstad stelt daarom een recorddividend voor van 3,38 euro per aandeel. Daarvan is 2,27 euro regulier en 1,11 euro een speciaal dividend.

Dichtbij de verwachtingen

De autonome groei van Randstad liep vorig jaar weliswaar terug, maar bleef dicht bij de verwachtingen. Dat stellen analisten van KBC Securities. Ze verhogen hun koersdoel voor de uitzendreus vanwege de sterke toename van de winstmarge van 43 euro naar 44,50 euro. Het advies blijft hold.

De KBC-marktvorsers denken dat er in het huidige kwartaal opnieuw een kleine omzetgroei is voor Randstad. Ook analisten van RBC voorzien geen grote groei en denken zelfs dat Randstad last krijgt van een vergelijkbare vertraging als in 2012-2013.

Voorlopig zijn ze bij KBC echter positief en wijzen ze op het dividend, dat veilig is en de koers steun geeft. RBC heeft een 'outperform'-advies voor Randstad met een koersdoel van 52 euro.

Het aandeel Randstad stond dinsdagochtend om half tien 2,77 procent hoger op 44,82 euro.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Randstad Holding N.V.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Randstad Holding N.V. 49,21 0,65% Randstad Holding N.V.
pagehit