CIJFERS 13-3-2018 09:20:14

Resultaten van ForFarmers worden gewaardeerd


Fotobron: ForFarmers Group

AMSTERDAM (AFN) - ForFarmers heeft mooie jaarcijfers over 2017 gepresenteerd, vooral geholpen door een gestegen verkoop van duurdere producten. Dat schrijven analisten van KBC Securities in een commentaar. Zij zien in de resultaten aanleiding hun advies op te krikken van hold naar accumulate.

Ook voor de langere termijn blijven de vooruitzichten positief. De verwachtingen voor winstgroei in de komende jaren blijven gehandhaafd. KBC denkt dat ForFarmers de komende jaren daarnaast kan profiteren van enkele recente overnames. De marktkenners hebben hun koersdoel verhoogd van 9,80 naar 10,50 euro.

Het aandeel stond dinsdag kort na opening van de beurs in Amsterdam 3,6 procent hoger op 9,75 euro, in een verder nagenoeg vlakke markt. Klik hier voor het verdere verloop van de aandelenkoers van ForFarmers.

Wel een minpuntje

ForFarmers verkocht in 2017 in totaal 9,6 miljoen ton veevoer, 3,2 procent meer dan een jaar eerder. De verkoop van mengvoer, waar het bedrijf relatief veel aan verdient, ging met 5,8 procent omhoog naar 6,7 miljoen ton. De omzet kwam uit op 2,2 miljard euro. Dat betekent een groei van 5,2 procent, waarvan het grootse deel op eigen kracht werd behaald.

In het Verenigd Koninkrijk beleefde ForFarmers wel een teleurstellend jaar. Onder meer de waardedaling van het Britse pond en onzekerheid rond het vertrek van het land uit de Europese Unie zetten een rem op de verkopen. Ook kampte het bedrijf daar met logistieke tegenslagen, maar daarvoor zijn inmiddels met succes maatregelen getroffen.

Verdere stroomlijning

Het onderliggend bedrijfsresultaat (ebitda) steeg met 8,3 procent naar 101,4 miljoen euro. Onder de streep hield ForFarmers 58,6 miljoen euro over, bijna een tiende meer dan in 2016. Het bedrijf stelt een dividend voor van 30 cent per aandeel, wat een kwart meer is dan een jaar eerder.

De vooruitzichten voor de agrarische sector op de lange termijn blijven volgens ForFarmers goed. Wel worden veehouders geconfronteerd met toenemende wet- en regelgeving en daardoor hogere kosten. Ook signaleert het bedrijf dat consumenten met name in West-Europa vaker kiezen voor duurzaam geproduceerde zuivel, eieren en vlees.

ForFarmers werkt ook komend jaar aan verdere stroomlijning van de organisatie en van de productie- en verkoopprocessen. Ook blijft het bedrijf loeren op overnames. Het blijft bij zijn voorspelling dat het geschoonde bedrijfsresultaat de komende jaren met rond de 5 procent per jaar stijgt.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over ForFarmers N.V.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

ForFarmers N.V. 8,45 -0,24% ForFarmers N.V.
pagehit