Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
STAAL 9-11-2018 13:15:44

'Risico's rond ArcelorMittal ingeprijsd'


Fotobron: ArcelorMittal

(finanzen.nl/BLOOMBERG) - De risico's rond de winstgevendheid van staalconcern ArcelorMittal zijn inmiddels ingeprijsd in de aandelenkoers. Bloomberg meldt dat de Zwitserse bank UBS zijn advies voor ArcelorMittal verhoogt van sell naar neutral. Het koersdoel gaat van 25 euro naar 24 euro.De koers ligt vrijdag kort na de middag rond de 22 euro.

ThyssenKrupp kelderde bijna 11 procent op vrijdag en leed daarmee het grootste koersverlies in twee jaar. Het Duitse staalconcern snijdt in de verwachtingen in verband met een onderzoek naar jarenlange verboden prijsafspraken.

Concurrent ArcelorMittal, de grootste staalproducent ter wereld, zakte 2,6 procent. Roestvrijstaalmaker Aperam en metalenspecialist AMG verloren 5,9 en 3,7 procent in de MidKap.

Adviesverhoging van UBS voor ArcelorMittal: geen 'sell' meer

UBS wijst erop dat de koers van het staalbedrijf sinds juni met 25 procent is gedaald. De balans tussen risico en rendement is nu verbeterd. Het aandeel kwam onder druk te staan door zorgen over de handelsspanningen, overcapaciteit, een zwakkere vraag en hogere importen in Europa.

Wel blijven de kapitaalinvesteringen een bron van zorg, aldus UBS. Ook denkt de bank dat ArcelorMittal een hoge prijs betaalt voor de overname van de failliete Indiase branchegenoot Essar Steel.

ArcelorMittal noteerde vrijdag omstreeks 12.40 uur een min van 3 procent op 22,11 euro. Daarmee was het aandeel een van de sterkste dalers in de AEX-index.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over ArcelorMittal SA Registered Shs

16-4-2019 ArcelorMittal Buy Deutsche Bank AG
20-3-2019 ArcelorMittal Overweight JP Morgan Chase & Co.
20-3-2019 ArcelorMittal Neutral UBS AG
19-3-2019 ArcelorMittal Overweight JP Morgan Chase & Co.
15-3-2019 ArcelorMittal Buy Kepler Cheuvreux
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit