Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
TECHSECTOR 14-3-2019 09:57:52

RoodMicrotec schrijft weer zwarte cijfers , maar stelt beleggers toch niet tevreden


Fotobron: freeimages.com

(finanzen.nl/AFN) - De resultaten van RoodMicrotec werden geholpen door de fors gestegen omzet. Deze viel evenwel tonnen lager uit dan eerder gemeld.

Waarschijnlijk konden beleggers dat niet waarderen, want in de vroege ochtendhandel ging er behoorlijk wat af van de aandelenkoers van RoodMicrotec. Op de lokale markt raakte RoodMicrotec 8 procent kwijt. Later werd het verlies wat minder.

Topman Martin Sallenhag stelt dat 2018 een "bijzonder goed jaar" was voor het bedrijf. Hij wees naast de positieve resultaten ook op de efficiëntieslag die is doorgevoerd en de groei van het orderboek. Al met al rekent RoodMicrotec op een verdere stijging van winst en omzet.

RoodMicrotec wist ook zijn schuld omlaag te brengen van 2,4 miljoen euro naar 900.000 euro. Rood zette ook 130.000 euro opzij voor een rechtszaak die het is begonnen tegen een debiteur over een geschil over al dan niet nakomen van contractuele verplichtingen tussen de partijen.

Eerder had het bedrijf in een handelsupdate gemeld dat de omzet vorig jaar met 13 procent was gestegen tot 13,7 miljoen euro. Dit bedrag werd naar beneden bijgesteld tot 13,4 miljoen euro.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Roodmicrotec N.V.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Roodmicrotec N.V. 0,22 0,46% Roodmicrotec N.V.
pagehit