Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
11-8-2017 09:36:16

Snap valt op alle fronten tegen en daalt nabeurs 17 procent


Fotobron: Snapchat

LOS ANGELES (AFN/BLOOMBERG) - Het tekort viel veel hoger uit dan een jaar eerder toen een min van 116 miljoen resteerde. Kenners waren negatief verrast over het verlies dat veel hoger uitviel dan verwacht. Nabeurs daalde het aandeel met zo'n 17 procent.

Het bedrijf blijft moeite houden nieuwe gebruikers aan zich te binden. In het tweede kwartaal groeide het het aantal dagelijks actieve gebruikers met 7,3 miljoen tot 173 miljoen. Daarmee voldeed het bedrijf niet aan de verwachtingen van analisten.

Volgens kenners is het voor Snap erg belangrijk voor om zijn groeitempo op te voeren, zodat concurrenten als Facebook overtroefd kunnen worden. Investeringen in bijvoorbeeld een kaartfunctie voor de app betaalden zich niet uit, ook doordat Facebook een soortgelijke functie introduceerde.

Op jaarbasis groeide het aantal gebruikers met 21 procent. Dat zorgde er ook voor dat de omzet van het bedrijf hoger uitviel. Deze steeg met 153 procent tot 181 miljoen dollar.

Het aandeel van Snap is de afgelopen periode sterk in waarde gedaald. De enige duidelijke opleving die het aandeel de afgelopen periode kende, was toen er sprake was van geruchten over een overname door Google-moeder Alphabet.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit