Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
TAKEAWAY 10-4-2019 09:00:27

Takeaway.com ziet bestellingen fors omhoog schieten


Fotobron: Takeaway.com

(AFN) - In Nederland namen de orders bij Takeaway.com met 17 procent toe tot 8,9 miljoen en in Duitsland met 31 procent tot ruim 9,8 miljoen stuks. Bij het segment 'andere leidende markten' met landen als bijvoorbeeld België, Oostenrijk, Polen, Frankrijk en Luxemburg gingen de bestellingen met 126 procent omhoog tot 12,3 miljoen.

Takeaway.com rondde op 1 april de overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero af. Takeaway betaalde een bedrag van 930 miljoen euro voor de deal. De overname betreft maaltijdbestelsites Lieferheld en Pizza.de en maaltijdbezorgdienst foodora. De website van Pizza.de is inmiddels naar het platform van Takeaway.com verhuisd, en de andere websites moeten spoedig volgen.

Topman Jitse Groen sprak in een toelichting van aanhoudende groei, terwijl Takeaway.com grote veranderingen ondergaat. De overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero zal volgens hem de omvang van het bedrijf verder vergroten en de vooruitgang naar winstgevendheid versnellen. Groen gaf aan uit te kijken naar een verdere integratie van die activiteiten.

De ordergroei van Takeaway.com in het eerste kwartaal was grotendeels in lijn met de verwachtingen, aldus analisten van RBC. Ze wijzen er verder onder meer op dat de integratie van de Duitse activiteiten van Delivery Hero goed onderweg is.

RBC hanteert een 'outperform'-advies op Takeaway en een koersdoel van 70 euro. Kort na de opening van het Damrak steeg de aandelenkoers met 0,14 procent tot 73,30 dollar.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Takeaway.com Holding BV

8-5-2019 Takeawaycom Outperform RBC Capital Markets
6-5-2019 Takeawaycom Hold Jefferies & Company Inc.
1-5-2019 Takeawaycom Overweight JP Morgan Chase & Co.
26-4-2019 Takeawaycom Overweight JP Morgan Chase & Co.
24-4-2019 Takeawaycom Buy UBS AG
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit