Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
CIJFERSEIZOEN 11-7-2018 10:38:00

'Techbedrijven en banken in de VS zullen mooie resultaten neerzetten'


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Dit is de week van de aftrap van het nieuwe kwartaalcijferseizoen voor Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven. Frisdrank- en snackproducent PepsiCo is op dinsdag met cijfers gekomen, en die zijn goed in de smaak gevallen van beleggers. En vrijdag is het bankendag op Wall Street. Citigroup, JPMorgan Chase en Wells Fargo zullen dan hun boeken openen.

Beleggingsstrategen van Credit Suisse voorzien sterke resultaten voor techbedrijven en financials die in de S&P 500 genoteerd zijn, zo meldt de Amerikaanse zakenzender CNBC. Wat betreft de winstgroei van banken wordt verwacht dat die met 10,8 procent zijn toegenomen.

Inclusief belastingvoordelen pakt de prognose van Credit Suisse nog beter uit. Namelijk een groei van 23,2 procent voor techbedrijven en 22,5 procent voor financials. Hoewel dit plaatje er erg gunstig eruit ziet, is het wel wat minder dan in het eerste kwartaal (volgens Amerikaanse maatstaven). Toen groeiden de techsector en de financiële sector met respectievelijk 33,97 procent en 26,89 procent.

Van alle sectoren in de S&P 500 gaat de techsector het best het nieuwe kwartaalcijferseizoen in, met een groei van 14 procent op jaarbasis. Waarbij Facebook, Alphabet en Apple de vaandeldragers zijn. Op jaarbasis staat de winstgroei van financials er wat moeilijker voor, namelijk een daling van 2,3 procent. Dat is terug te voeren op het renteklimaat en de spanningen omtrent de handelsoorlog.

De grootste winsttoenames wordt door Credit Suisse verwacht in de sectoren energie en materialen. Exclusief belastingen denkt Credit Suisse aan een winstgroei van 128,3 procent voor de energiesector, en voor de materialensector 30,5 procent.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit