TESLA 13-3-2018 10:27:09

Tesla opvallende stijger op Wall Street, ondanks 'productiestop' van Model 3


Fotobron: Tesla

(finanzen.nl) - Volgens de Los Angeles Times heeft Tesla de productie van de langverwachte Tesla Model 3 eind februari voor een kleine week stil gelegd. Desondanks koerste het aandeel van de fabrikant van elektrische auto's behoorlijk omhoog. Het aandeel Tesla kwam zo bij sluiting van Wall Street uit op 345,51 dollar.

"Opmerkelijk", aldus analisten op Wall Street, zo tekent Markets Insider op. "Er was geen significant nieuws dat de koers zou kunnen pushen." Ook waren er geen upgrades van analisten.

Wel hield Chief Executive Officer en oprichter Elon Musk in het weekend een toespraak op SXSW in Austin, een groot techfestival in de Verenigde Staten. Daar sprak hij onder andere over zijn andere bedrijf: SpaceX en zijn ambitie om Mars te gaan koloniseren. De sterrendroom van Elon Musk komt steeds meer een stap dichterbij.

Tesla's Model 3 is de spil van het plan van Elon Musk om elektrische voertuigen bij de massa aan de man te brengen. Maar het opvoeren van de productie heeft langer geduurd en was uitdagender dan oorspronkelijk werd verwacht, zo schrijft de Los Angeles Times. Tesla richt zich nu op de target om tegen het einde van maart te komen tot een een wekelijkse productiesnelheid van 2500. Tegen eind juni moet een productiesnelheid van 5000 zijn bereikt.

De Standaard uit België meldt dat de productieband in de assemblagefabriek in Californië stil lag tussen 20 en 24 februari. Het gevolg zou op het eerste gezicht kunnen zijn dat de productiecijfers voor februari een nieuwe en onverwachte inzinking kunnen vertonen. Het bedrijf ligt volgens de krant al ver achterop met de productie van Model 3. Dit goedkopere automodel zou zo'n 35.000 dollar moeten gaan kosten.

In januari kreeg Tesla het op de beurs nog flink voor de kiezen, na het nieuws dat de automaker problemen ondervond met de batterij die nodig is voor Tesla Model 3.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Tesla

7-12-2018 Tesla Buy Jefferies & Company Inc.
20-11-2018 Tesla Sell UBS AG
8-11-2018 Tesla Outperform Macquarie Research
29-10-2018 Tesla Sell Morningstar
25-10-2018 Tesla Neutral Nomura
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Tesla 365,71 -2,94% Tesla
pagehit