Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
TOMTOM 16-5-2019 09:38:00

TomTom komt met forse uitkering voor aandeelhouders vanwege verkoop Telematics


Fotobron: Freeimages.com

(finanzen.nl/AFN) - TomTom gaat aandelen consolideren na het beursslot op woensdag 22 mei op Euronext Amsterdam. Daarbij worden iedere zestien uitgegeven gewone aandelen geconsolideerd in negen nieuwe aandelen, wat resulteert in een kapitaalbetaling van 5,74 euro per resterend aandeel. Dat bleek donderdag uit een verklaring.

Wie rond de 11 procent van TomTom bezit, kan aanspraak maken circa 80 miljoen euro van de uitkering van 750 miljoen euro, zo schrijft Business Insider Nederland. Een andere grootaandeelhouder van TomTom is mediamagnaat John de Mol, goed voor een belang van 5,1 procent. De speciale dividenduitkering levert De Mol ruim 38 miljoen euro op. Deze bedragen zijn overigens voor aftrek van belastingen.

TomTom rondde in april de verkoop van Telematics aan het Japanse bandenmerk Bridgestone af. Voor die tak, die zich bezighoudt met voertuigvolgsystemen en vlootbeheer, betaalde Bridgestone 910 miljoen euro. De verkoop werd in januari aangekondigd.

LEES OOK: TomTom sluist 750 miljoen euro uit verkoop van een bedrijfsonderdeel naar aandeelhouders, dat levert de oprichters en John de Mol tientallen miljoenen op

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over TomTom N.V.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

TomTom N.V. 7,49 1,46% TomTom N.V.
pagehit