Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
VOLKSWAGEN 13-4-2018 14:11:11

Topman zegt dat stroomlijnen VW te langzaam gaat


Fotobron: Volkswagen

WOLFSBURG (AFN/Bloomberg) - Volgens Diess is de Duitse automaker gebaat bij het sneller nemen van beslissingen nu de autosector "seismische veranderingen" ondergaat.

Uitdagingen waar Volkswagen voor staat zijn het inpassen van onder meer elektrische rijden en andere nieuwe technologieën zoals autonoom rijden en diensten die het delen van het autobezit aanmoedigen, die de sector momenteel overspoelen. Daarnaast kampt het bedrijf met de naweeën van het dieselschandaal.

Compactere structuur

Diess, die deze week werd aangesteld, zegt een compactere structuur na te streven. Daarbij wordt van alle onderdelen afzonderlijk bekeken of ze nog moeten worden gehouden. De twaalf automerken onder de VW-vlag worden verder in vier groepen onderverdeeld, om zo meer van elkaar te profiteren.

Mogelijk wordt de truckdivisie via een beursnotering op eigen benen gezet. Diess benadrukte dat welke stap het bedrijf ook neemt, de controle over de divisie wordt niet uit handen gegeven. Volgens Duitse media mikt de onderneming op de verkoop van een belang van zo'n 25 procent en moet de gang naar de beurs tussen de 6 miljard en 7 miljard euro opleveren.

Grote bezuiniger

Diess is 59 jaar, geboren in München, en heeft de Oostenrijkse nationaliteit. Hij werkte voor hij in 2014 overstapte naar Volkswagen bij rivaal BMW, waar hij bekend stond als iemand die flinke besparingen doorvoerde en die een grote fan was van elektrische auto's. Dat laatste is precies waar hij zich komende jaren veel op zal moeten richten.

Volkswagen hoopt met zijn nieuwe topman beter te kunnen aanhaken bij alle nieuwe technologische ontwikkelingen in de autosector en tegelijk zijn imago verder op te vijzelen. "Het is van vitaal belang voor Volkswagen om de vaart erin te zetten en een niet te missen voet aan de grond te krijgen op het gebied van e-mobility, digitalisering van auto's en transport en andere nieuwe mobiliteitsdiensten", zo zei Diess er eerder deze week zelf over.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Volkswagen (VW) AG Vz.

21-3-2019 Volkswagen (VW) vz Buy Société Générale Group S.A. (SG)
19-3-2019 Volkswagen (VW) vz Overweight Barclays Capital
19-3-2019 Volkswagen (VW) vz Buy Jefferies & Company Inc.
19-3-2019 Volkswagen (VW) vz Overweight JP Morgan Chase & Co.
18-3-2019 Volkswagen (VW) vz Buy Deutsche Bank AG
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Volkswagen (VW) AG Vz. 138,56 0,00% Volkswagen (VW) AG Vz.
pagehit