De bitcoin is binnen een jaar meer dan 1.000 procent in waarde gestegen. Lees onze bijdrage: Makkelijk bitcoins kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BELEGGEN 17-2-2017 14:27:34

Unilever wijst bod van 135 miljard euro af en stijgt 10 procent na afwijzing Kraft Heinz


Fotobron: Unilever

Het aandeel van de Brits-Nederlandse branchegenoot van Kraft Heinz schiet namelijk in de middag ineens richting een plus van meer dan 10 procent, na een vrij rustige handelsdag. Unilever stelt een bod van 50 dollar per aandeel te hebben gekregen.

Kraft Heinz bevestigde vrijdag dat het een voorstel heeft gedaan om te fuseren met Unilever maar dat het Brits-Nederlandse concern dat meteen heeft afgewezen. Dat betekent niet dat Kraft Heinz het meteen opgeeft. In een statement zegt het bedrijf dat het ernaar uitkijkt om verder te werken aan een overeenkomst.

Speculanten zijn vrijdagmiddag meteen aan de haal gegaan met het aandeel Unilever, dat daardoor zo'n 10 procent in de plus staat. Omdat het aandeel Unilever zwaar weegt in de AEX, profiteert de index daar ook van. Het verlies van vanochtend is inmiddels omgedraaid naar een plus van 0,3 procent.

In een eigen statement spreekt Unilever van een bod van 50 dollar (46,96 euro) per aandeel van Kraft Heinz. Dat zou het totale overnamebedrag op bijna 135 miljard euro brengen.. Daarvan zou iets meer dan 30 dollar in cash worden betaald en de rest in aandelen in het nieuwe fusiebedrijf. Dat is een premie van 18 procent op Unilevers slotkoers van donderdag.

Unilever wijst de toenadering van Kraft Heinz overigens vrij hardhandig af. Het stelt dat het geen enkel financieel of strategisch voordeel ziet in het samengaan met de Amerikanen. Ook ziet Unilever geen enkele basis voor verdere gesprekken.

Dat lijkt de dood in de pot voor een constructieve overnamedeal. Kraft Heinz kan wel een vijandig bod doen, maar dat zal niks opleveren door de beschermingsconstructie die Unilever heeft opgeworpen. Ruim 60 procent van de aandelen is namelijk in handen van Stichting Administratiekantoor Unilever.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over The Kraft Heinz Company

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

The Kraft Heinz Company 79,54 0,71% The Kraft Heinz Company
Unilever N.V. 48,53 0,71% Unilever N.V.
pagehit