Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
4-2-2019 10:32:51

VOORUITBLIK 'Lager resultaat voor Aperam'

AMSTERDAM (AFN) - Roestvrijstaalbedrijf Aperam heeft in het vierde kwartaal opnieuw een lager resultaat behaald, zoals Aperam al had voorspeld bij de cijfers over het derde kwartaal. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die op de eigen website is geplaatst. Woensdag voorbeurs komt Aperam met cijfers.

Volgens de consensus komt het bedrijfsresultaat (ebitda), de belangrijkste winstgraadmeter bij Aperam, uit op 86 miljoen euro. In het derde kwartaal was dit 123 miljoen euro. Eind oktober verklaarde Aperam last te hebben van uitdagende marktomstandigheden, vooral vanwege de importheffingen die de Verenigde Staten en de Europese Unie wederzijds hebben ingevoerd op staal en aluminium. Daarnaast heeft Aperam te maken met gestegen grondstofprijzen en de hoge import van roestvrij staal in Europa.

Het aan de MidKap genoteerde bedrijf zag de omzet in het derde kwartaal dalen, met ook lagere verschepingen. Aperam gaf aan dat wel goede vooruitgang wordt geboekt met zijn programma om in 2020 de jaarlijkse kosten met structureel 150 miljoen euro te verlagen.

Overname

In december maakte Aperam bekend af te zien van de overname van VDM Metals na weerstand van de Europese Commissie. De commissie zag te veel bezwaren als gevolg van de voorgenomen samenvoeging van de twee bedrijven. Aperam kon die bezwaren niet wegnemen op een manier waarop de overname nog voldoende waarde toevoegde.

Aperam kondigde de overname van VDM Metals voor 438 miljoen euro in april aan. De combinatie van de twee zou volgens Aperam wereldleider worden op het gebied van speciale legeringen.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Aperam S.A.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Aperam S.A. 21,19 -4,07% Aperam S.A.
pagehit