Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
HANDELSOORLOG 11-7-2018 08:45:52

VS stuurt aan op extra invoerheffingen voor China van 10 procent


Fotobron: Pixabay

WASHINGTON (AFN/Bloomberg/RTR) - Met de nieuwe lijst van extra heffingen stuurt de regering van president Donald Trump aan op een verdere escalatie van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Na maandenlange dreigementen van Trump traden vorige week vrijdag importheffingen in werking op Chinese goederen ter waarde van in totaal 34 miljard dollar. China reageerde daarop met extra heffingen op Amerikaanse producten met dezelfde waarde.

"In plaats van in te gaan op onze legitieme zorgen, is China begonnen met terug te slaan tegen Amerikaanse producten", schreef handelsgezant Robert Lighthizer in een toelichting op de nieuwe lijst. "Er is geen rechtvaardiging voor een dergelijke actie."

Op de lijst staan onder meer kleding, sigaretten, ijskasten en etenswaren. De waarde staat gelijk aan bijna de helft van alle import uit China naar de VS. Tot 30 augustus loopt er een inspraakprocedure. Daarna kan de heffing van kracht worden.

p>Ook na de aankondiging van de nieuwe heffingen zwoer het Chinese ministerie van Handel die te zullen vergelden. Welke stappen Peking zal zetten, liet het ministerie nog in het midden.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit