Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BIOTECH 21-2-2019 09:55:00

Vier in Amsterdam genoteerde biotechfondsen hebben fors aan waarde ingeleverd


Fotobron: Flickr, University of Liverpool

(AFN) - De vier Nederlandse biotechbedrijven (Pharming, Galapagos, Probiodrug en Kiadis Pharma) deden het in 2018 ongeveer even slecht als de in Frankrijk genoteerde branchegenoten. Die verdeelden hun neergang echter geleidelijker over het jaar. Belgische biotechfondsen kregen er juist bijna een vijfde aan waarde bij, maar werden daarbij geholpen door een opmerkelijke stijging in de eerste jaarhelft.

De vier in Amsterdam genoteerde biotechbedrijven zijn goed voor 36 procent van de totale beurswaarde van 14 miljard euro die de 50 beursfondsen in de Biotech Barometer vertegenwoordigen. De acht Belgische ondernemingen zijn goed voor 31 procent en de 38 Franse beursfondsen zijn goed voor de resterende 33 procent van de beurswaarde.

Van alle uitstaande aandelen in die vijftig bedrijven is bijna twee derde in handen van twintig grote institutionele beleggers. Europese partijen hielden daarbij hun belang aan, terwijl Amerikaanse institutionele beleggers in de tweede helft van vorig jaar deels uitstapten.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Probiodrug AG

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Galapagos 105,40 -1,13% Galapagos
Kiadis Pharma N.V. 9,35 3,09% Kiadis Pharma N.V.
Pharming Group NV 0,76 -4,19% Pharming Group NV
Probiodrug AG 4,93 0,00% Probiodrug AG
pagehit