13-2-2018 14:57:45

Wall Street staat voor lagere opening

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen dinsdag naar verwachting met minnen aan de handelsdag beginnen. Daarmee komt een einde aan een reeks van twee dagen waarin sprake was van herstel. Beleggers verwerken onder meer cijfers van frisdrank- en snackproducent PepsiCo. De agenda is verder nagenoeg leeg.

PepsiCo profiteerde afgelopen kwartaal van sterkere verkopen bij de snackdivisie. Daarmee kon de teruglopende frisdrankverkoop in Noord-Amerika worden gecompenseerd. Verder kwam ook Under Armour met cijfers. De maker van sportkleding wist qua omzet ruimschoots aan de verwachtingen te voldoen. Wel sloot het bedrijf het slotkwartaal af met een verlies.

Medicijnendistributeur AmerisourceBergen staat voor een koerssprong. Volgens The Wall Street Journal zou drogisterijbedrijf Walgreens Boots Alliance het concern benaderd hebben voor een overname. De marktwaarde van AmerisourceBergen wordt geraamd op krap 20 miljard dollar.

GM

Webwinkel Amazon staat ook in de schijnwerpers. Het bedrijf zou volgens mediaberichten honderden werknemers willen ontslaan. Het gaat om medewerkers op het hoofdkantoor in Seattle. Eerder maakte Amazon bekend verspreid over de Verenigde Staten juist duizenden banen te creëren.

Automaker General Motors (GM) gaat een fabriek in Zuid-Korea sluiten. Daardoor komen circa 2000 werknemers op straat te staan. De sluiting van de fabriek gaat gepaard met een last van 850 miljoen dollar.

Dow Jones

Verder blijven beleggers gespitst op de olieprijzen. Volgens een nieuw rapport van het Internationale Energieagentschap (IEA) zijn de Amerikanen hun winning van schalie-olie momenteel zo stevig aan het opvoeren dat de olieproductie in de VS ergens in de loop van dit jaar die van Saudi-Arabië en Rusland voorbij kan streven. Dat zet de olieprijzen waarschijnlijk weer onder druk.

De beurzen in New York sloten maandag met duidelijke winsten. De Dow-Jonesindex eindigde de sessie met een winst van 1,7 procent, op 24.601,27 punten. De brede S&P 500 ging 1,4 procent omhoog tot 2656,00 punten. Technologiebeurs Nasdaq dikte 1,6 procent aan tot 6981,96 punten.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit