14-11-2017 15:49:46

Weer zware klappen voor Altice op Damrak


Fotobron: Flickr, Eric de Redelijkheid

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op Beursplein 5 noteerde 0,6 procent lager op 542,39 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 817,08 punten. Londen won 0,1 procent, Parijs en Frankfurt daalden tot 0,5 procent.

Altice bungelde onderaan de AEX met een min van ruim 15 procent. De afgelopen tijd raakte het bedrijf meer dan 40 procent van zijn beurswaarde kwijt na tegenvallende cijfers en zorgen over de hoge schuld. KPN ging aan kop met een plus van 1,3 procent.

Flow Traders verliest ook veel

In de MidKap sloot beursintermediair Flow Traders de rij met een verlies van 7 procent. Beleggers vrezen dat het bedrijf mogelijk meer kapitaal moet gaan aanhouden na de aankondiging van De Nederlandsche Bank (DNB) dat er strengere regels gaan gelden voor handelshuizen. Daarnaast wordt de maximale bonus voor handelaren ook op 20 procent van het vaste salaris gesteld. Dat gold tot nu toe alleen voor bankiers.

Bouwbedrijf VolkerWessels en chiptoeleverancier Besi waren de sterkste stijgers bij de middelgrote bedrijven met winsten tot 2,4 procent.

Henkel

In Frankfurt zakte Henkel 4,6 procent. Het Duitse moederbedrijf van Schwarzkopf, Persil en Pritt scherpte de winstprognose voor het hele jaar aan. Het concern benadrukte wel dat de marktomstandigheden moeilijk zijn en wees daarbij specifiek naar de negatieve impact van wisselkoersen.

RWE daalde 4,6 procent. De Duitse energiereus boekte in de eerste negen maanden van het jaar meer winst geholpen door hogere energieprijzen. Het bedrijf dat ook in Nederland actief is handhaafde zijn verwachtingen voor het hele jaar. De Duitse chipfabrikant Infineon klom 2,5 procent na publicatie van cijfers.

In Londen won Vodafone 5,1 procent. Het Britse telecomconcern wist in de eerste zes maanden van zijn boekjaar weer winst te boeken, na het forse verlies een jaar geleden. De telecomprovider verhoogde ook de prognose voor heel het jaar.

De euro was 1,1752 dollar waard, tegen 1,1657 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,9 procent in prijs tot 56,27 dollar. Brentolie werd 0,7 procent goedkoper op 62,71 dollar per vat.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

Indices in dit artikel

AEX 521,19
0,55%
AMX 736,61
0,87%
pagehit