Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
AANDELEN 30-5-2018 11:15:00

Welke techreus realiseert als eerste de marktkapitalisatie van 1 biljoen dollar?

(finanzen.nl) - Microsoft is het voor het eerst in drie jaar gelukt om de marktkapitalisatie van Alphabet te overtreffen. Dat bleek op dinsdag bij sluiting van Wall Street. Het heeft er veel van weg dat het concern het eerste bedrijf wordt dat een marktkapitalisatie van 1 biljoen dollar realiseert.

De marktwaarde van Microsoft bedroeg dinsdag aan het einde van de dag 753 miljard dollar, waarmee het de techgigant Alphabet eindelijk weer is gelukt om Aphabet de loef af te steken. Alphabet bleef steken op 739 miljard dollar.

Stuivertje gewisseld

De twee bedrijven hebben in feite van plaats geruild. Dat schrijft Business Insider. Microsoft is nu op twee na het meest waardevolle bedrijf ter wereld, met Alphabet op nummer vier. Apple en Amazon zijn momenteel respectievelijk de nummer 1 en 2. Alle vier de concerns zijn in de race om de kampioen te worden die de duizelingwekkende mijlpaal van 1 biljoen dollar als eerste weet te halen.

Amazon dreigt in elk geval Apple voorbij te gaan wat betreft marktkapitalisatie, zo analyseerde Das Kapital op 13 mei. Apple zit dichtbij de 1 biljoen dollar. Amazon komt steeds dichterbij. De Amerikaanse topbelegger Warren Buffett gaf halverwege deze maand toe dat hij misgekleund heeft door niet vroegtijdig in Amazon te investeren.

Microsoft lacht Google even weer uit

Het kampioenschap om de 1 biljoen dollar aan marktkapitalisatie wordt nu dus steeds spannender. Google en Microsoft hebben in de loop der jaren regelmatig van positie gewisseld. Maar Alphabet heeft sinds 2015 een comfortabele voorsprong gehad toen Google overging tot een herstructurering en onder paraplubedrijf Alphabet kwam te hangen.

Zowel de koersen van Alphabet als die van Microsoft daalden overigens op dinsdag, te midden van een brede uitverkoop van de markt. Die werd veroorzaakt door de politieke beroering in Italië.

Innovatieve concurrentie

Microsoft en Google concurreren rechtstreeks op veel technologische terreinen. Denk aan onder andere kunstmatige intelligentie, spraakherkenning en cloud computing. Eerder deze maand kwam Google op de proppen met zijn nieuwste snufjes, waaronder nieuwe visuele zoektools en een nieuwe toepassing via Gmail, waarbij het begin van een zin wordt afgemaakt voordat die compleet is ingetypt.

Microsoft heeft daarentegen flinke vooruitgang geboekt op het vlak van zijn cloud-activiteiten. En dat heeft het beleggersvertrouwen aanmerkelijk opgepept.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Amazon

26-4-2019 Amazon Buy Goldman Sachs Group Inc.
26-4-2019 Amazon Outperform Credit Suisse Group
26-4-2019 Amazon Buy UBS AG
26-4-2019 Amazon Overweight JP Morgan Chase & Co.
1-2-2019 Amazon Goldman Sachs Group Inc.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Alphabet A (ex Google) 1.138,61 -0,59% Alphabet A (ex Google)
Amazon 1.823,28 0,43% Amazon
Apple Inc. 178,97 -0,38% Apple Inc.
Facebook Inc. 181,06 0,11% Facebook Inc.
Microsoft Corp. 126,24 0,05% Microsoft Corp.
pagehit