Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
PROGNOSE 17-4-2018 13:30:26

'Wisselkoerseffecten treffen Unilever'


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl/AFN) - Onderliggend is er bij Unilever wel sprake van groei. Dat komt naar voren uit een consensus van analistenschattingen die door Unilever op de eigen website heeft gepubliceerd.

Volgens de consensus is de omzet op jaarbasis met 3,6 procent gedaald tot 12,8 miljard euro. Negatieve valuta-effecten schraapten circa 8 procent van de omzet af.

Onderliggend, dus exclusief wisselkoersen, desinvesteringen en overnames, steeg de omzet met 3,4 procent, geholpen door hogere prijzen en een groter verkoopvolume. Als de verkoop van margarinetak aan KKR niet wordt meegerekend, is volgens de consensus een onderliggende groei met 3,6 procent te zien.

Onderliggende groei

Unilever heeft voor 2018 opnieuw een verwachting uitgesproken voor een onderliggende groei van 3 tot 5 procent. In 2017 was hier sprake van een vooruitgang met 3,5 procent.

In maart werd bekend dat de nieuwe hoofdvestiging van Unilever in Nederland komt en niet in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf had een zogeheten duale structuur met twee hoofdkantoren, maar wilde daar van af. Uiteindelijk koos het bedrijf voor een hoofdkantoor in Rotterdam en wordt Unilever ook een Nederlands bedrijf.

Enige opstandigheid

Met de plannen moeten nog wel aandeelhouders instemmen. Maandag werd bekend dat een groeiende groep aandeelhouders van Unilever keert zich tegen de plannen van het concern om naar één hoofdkantoor in Rotterdam te gaan. Dat bleek uit de Britse krant The Sunday Times.

Die krant sprak enkele grote aandeelhouders. Volgens hen moet Unilever vrezen dat het niet de benodigde steun heeft van de bezitters van driekwart van de aandelen.

Unilever reageerde tegen de krant dat het zo'n vaart niet loopt. De aandeelhouders die tegen de stap zijn, vertegenwoordigen volgens de producent van voedings- en verzorgingsproducten niet het merendeel van de beleggers. Ook zouden veel aandeelhouders hun steun al hebben uitgesproken.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Unilever N.V.

14-3-2019 Unilever Neutral Goldman Sachs Group Inc.
6-3-2019 Unilever Underweight JP Morgan Chase & Co.
25-2-2019 Unilever Neutral Credit Suisse Group
25-2-2019 Unilever Outperform Bernstein Research
15-2-2019 Unilever Underperform RBC Capital Markets
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Unilever N.V. 0,00 0,00% Unilever N.V.
pagehit