Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
22-10-2019 07:37:36

'ABN geïnteresseerd in bank familie Oetker'

BIELEFELD (AFN) - ABN AMRO is een van de geïnteresseerde partijen voor Bankhaus Lampe, de bank van de miljardairsfamilie Oetker. Ook andere gegadigden als het Chinese conglomeraat Fosun en vermogensbeheerder Oddo BHF zouden een bod overwegen.

Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Volgens de bronnen zou aan de Duitse private bank een prijskaartje van minstens 200 miljoen euro hangen. De hoofdaandeelhouder van Bankhaus Lampe, die ook de andere belangen van familie Oetker beheert zoals de tak voor levensmiddelen van het merk Dr. Oetker, is al langer bezig met het afstoten van onderdelen. Zo verkocht het enkele jaren terug rederij Hamburg Süd aan de Deense A.P. Møller-Maersk Group.

Het is nog niet zeker of de geïnteresseerde partijen besluiten om daadwerkelijk te bieden op de bank, meldden de ingewijden. Een woordvoerder van familie Oetker bevestigde dat er naar meerdere mogelijkheden wordt gekeken, inclusief een verkoop van Bankhaus Lampe. Geen enkele genoemde partij wilde reageren.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over ABN Amro

26-9-2019 ABN Amro Neutral UBS AG
30-8-2019 ABN Amro Buy HSBC
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

ABN Amro 17,42 0,64% ABN Amro
pagehit