Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
12-8-2019 09:35:14

'Aegon-overstap Friese schept verwachtingen'

AMSTERDAM (AFN) - De verrassende overstap van NN-topman Lard Friese naar concurrent Aegon schept verwachtingen. Kenners van KBC Securities wijzen op de staat van dienst van Friese bij NN. Volgens de analisten is Friese grotendeels verantwoordelijk voor het huidige succes van NN, dat onder zijn leiding de nodige veranderingen doormaakte.

Bij Aegon staat Friese een soortgelijke klus te wachten, aldus KBC. Het vertrek van Alex Wynaendts komt vanuit dat oogpunt op een juist moment. Aegon kondigde pas recent een reorganisatie aan. Volgens KBC keken de markten uit naar die aankondiging. En met de ervaring van Friese op dat vlak, zijn de verwachtingen hooggespannen.

KBC wijst ook op de matige prestatie van de aandelen Aegon de voorbije jaren. Mogelijke zorgt de aanstelling van Friese voor opluchting en een sterk herstel op de markten.

Koopadviezen

Dat NN Group direct een opvolger klaar heeft staan, laat volgens KBC zien dat Friese de zaken bij die verzekeraar goed op orde heeft. David Knibbe, die momenteel de leiding geeft aan de Nederlandse tak van NN is zijn opvolger. Volgens KBC zal Friese bij NN zeker worden gemist en wacht Knibbe een lastige opgave om Friese te doen vergeten.

KBC blijft bij zijn koopadviezen op Aegon en NN Group met koersdoelen van respectievelijk 6 euro van 42,50 euro. Het aandeel Aegon noteerde omstreeks 09.20 uur 2,7 procent hoger op 3,91 euro. NN Group stond 0,7 procent hoger op 31,19 euro.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over AEGON N.V.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

AEGON N.V. 3,44 -4,64% AEGON N.V.
pagehit