Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
8-5-2019 08:58:13

'Ahold Delhaize presteert goed in VS'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft een goede prestatie neergezet in de Verenigde Staten, maar die werd deels tenietgedaan door minder dan verwachte resultaten in andere regio's. Dat schrijven analisten van Bernstein in een reactie op de kwartaalcijfers van het bedrijf.

Het moederbedrijf van Albert Heijn overtrof met een onderliggend operationeel resultaat (ebit) van 695 miljoen euro de gemiddelde verwachtingen, stipt Bernstein aan. Het advies marketperform op het aandeel blijft gehandhaafd.

Marktvorsers van Berenberg (sell) denken dat de kwartaalcijfers van Ahold Delhaize de handen niet op elkaar zullen krijgen op de beurs. Dat komt onder andere doordat de verwachtingen van analisten ,,relatief niet veeleisend waren’’. Goldman Sachs (neutral) spreekt van minimale afwijkingen ten opzichte van de consensus.

KBC

KBC Securities vindt de kwartaalcijfers van Ahold Delhaize grotendeels in lijn met de verwachtingen. De omzet kwam iets onder de verwachtingen uit, voornamelijk in België en Oost- en Centraal-Europa. Op vlak van winstgevendheid waren de resultaten juist beter dan in doorsnee werd voorzien, wat volgens KBC te danken is aan prestaties in de VS. De impact van stakingen bij de keten Stop & Shop zien de marktvorsers als een eenmalig stootje, dat niets zegt over de onderliggende potentie van Ahold Delhaize. KBC hanteert een buy-advies en koersdoel van 26 euro.

ING noemt het kwartaalbericht in lijn met de verwachtingen. Ze tonen volgens de analisten, die een buy-advies hanteren, een solide prestatie in de VS en een zwakker Europa. Het aandeel Ahold Delhaize stond woensdagochtend omstreeks 09.35 uur 0,6 procent lager op 21,10 euro.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Ahold Delhaize (Ahold)

17-6-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold Deutsche Bank AG
14-6-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold Deutsche Bank AG
16-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold JP Morgan Chase & Co.
15-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold Bernstein Research
9-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Buy HSBC
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Ahold Delhaize (Ahold) 20,33 -0,29% Ahold Delhaize (Ahold)
pagehit