Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
AHOLD DELHAIZE 23-1-2019 09:40:00

Albert Heijn trekt de kar voor Ahold Delhaize en webwinkels doen het okay


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl/AFN) - Ahold Delhaize blijft in de Verenigde Staten profiteren van de sterke consumentenuitgaven en verbeteringen bij zijn keten Food Lion. Dat stellen analisten van Berenberg in een reactie op het handelsbericht van het supermarktconcern.

Ahold Delhaize haalt het gros van zijn opbrengsten uit de Verenigde Staten. Volgens de marktvorsers weet Ahold Delhaize daar de hogere prijsinflatie beter door te berekenen aan zijn klanten dan concurrenten als Walmart en Kroger. Wel merken ze op dat de omstandigheden in de belangrijke markt lastig kunnen worden als de consumenten de hand wat vaker op de knip houden.

Webwinkels

De Nederlandse activiteiten inclusief de webwinkels ah.nl en bol.com bol.com verkochten 3,3 procent meer dan een jaar geleden in dezelfde periode, als wordt gekeken naar winkels die toen ook al open waren. Deze zogeheten vergelijkbare omzet is een belangrijke graadmeter voor winkelketens en de groei was wel wat minder dan een jaar eerder. In de tweede thuismarkt België werd een stijging van 3,0 procent behaald.

In de VS, waar het concern twee derde van zijn geld verdient, steeg de vergelijkbare omzet met 2,7 procent. Dat was deels te danken aan gunstige omstandigheden zoals goed weer en lage inflatie. Ook beginnen de onlineverkopen op gang te komen, al zijn die nog lang niet op het niveau van de webwinkels in Nederland.

De totale omzet ging exclusief wisselkoerseffecten omhoog met 3 procent tot 16,5 miljard euro. Ahold Delhaize maakte bij zijn handelsupdate nog geen concrete winstcijfers bekend. Die staan voor 27 februari op de rol. Het concern rekent erop dat de onderliggende winst per aandeel uitkomt aan de bovenkant van de eerder afgegeven verwachting van 1,50 euro tot 1,60 euro. De vrije kasstroom voor 2018 komt uit op meer dan 2 miljard euro.

Goed momentum

KBC Securities sprak van een goed momentum in het vierde kwartaal bij Ahold Delhaize en wees specifiek op het aanscherpen van de verwachting voor de winst per aandeel. "Dat zal mogelijk voor enig enthousiasme zorgen", aldus de kenners. Ahold Delhaize rekent erop dat de onderliggende winst per aandeel uitkomt aan de bovenkant van de eerder afgegeven verwachting van 1,50 euro tot 1,60 euro. "Een solide handelsupdate", vatten de kenners samen.

Volgens ING was het jaareinde van Ahold Delhaize sterk met een solide vergelijkbare omzetgroei in alle vier de regio's. Ook de analisten van deze bank wezen op het aanscherpen van de prognose voor de winst per aandeel.

Berenberg hanteert een 'sell'-advies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 18,20 euro. KBC hanteert een 'buy'-advies en een richtprijs van 24 euro en ING een 'buy' met een koersdoel van 22 euro. Het aandeel stond woensdag omstreeks 09.30 uur 2,4 procent hoger op 22,99 euro. Volg hier de actuele koersbewegingen.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Ahold Delhaize (Ahold)

14-6-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold Deutsche Bank AG
16-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold JP Morgan Chase & Co.
15-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold Bernstein Research
9-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Buy HSBC
9-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Barclays Capital
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Ahold Delhaize (Ahold) 20,57 -0,05% Ahold Delhaize (Ahold)
pagehit