Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BOUWSECTOR 20-2-2019 10:05:18

Analisten spreken van een sterk kwartaal voor BAM, al eist een punt aandacht


Fotobron: BAM

(AFN) - BAM sloot het laatste kwartaal van 2018 af met een omzet van een kleine 2,2 miljard euro. Kenners rekenden in doorsnee op 1,8 miljard euro aan opbrengsten. De winst voor belastingen was met 59,6 miljoen euro duidelijk hoger dan de gemiddelde verwachting van kenners.

Een verslechtering op vlak van het werkkapitaal van BAM is volgens de marktvorsers nog wel een punt van aandacht. Ook de nettowinst was volgens KBC lager dan verwacht. De sterke stijging van de omzet en de aangepaste winst zorgen volgens de bank niettemin voor positieve reactie op de kwartaal- en jaarcijfers, te meer omdat ook de vooruitzichten voor dit jaar goed zijn.

ING noemde de cijfers sterk. "Helmen af, een sterke set aan resultaten", zo koppen de marktvorsers in een rapport. De vooruitzichten voor 2019 zijn verder veelbelovend, aldus ING.

KBC hanteert een 'buy'-advies en koersdoel van 4,50 voor BAM en ING een 'hold'oordeel met een richtprijs van 4,20 euro. Het aandeel stond woensdag omstreeks tien uur 4,22 procent hoger op 3,38 euro.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over BAM

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

BAM 3,78 -1,56% BAM
pagehit