Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BELEGGEN 13-7-2017 16:41:23

Aperam zakt weg na winstwaarschuwing Finse concurrent


Fotobron: Freeimages.com

HELSINKI (AFN) - De Finse producent van roestvrijstaal Outukumpu heeft een winstwaarschuwing gegeven voor het tweede kwartaal. Volgens Outukumpu zal het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) rond de 200 miljoen euro uitkomen, terwijl eerder werd gerekend op een resultaat dat iets lager zou uitvallen dan de 294 miljoen euro in het eerste kwartaal.

Volgens het bedrijf stond het resultaat onder druk door lagere productievolumes en leveringen van de legering ferrochroom vanwege langer dan voorziene onderhoudswerkzaamheden. Ook had de onderneming te kampen met nadelige gevolgen van lagere grondstofprijzen. Wel stelde Outukumpu dat de onderliggende vraag naar roestvrijstaal gezond zal blijven.

Op de beurs in Helsinki viel het bericht in slechte aarde. Het aandeel Outukumpu dook 5,7 procent in het rood. Ook branchegenoten hadden last van de winstwaarschuwing. Zo zakte Acerinox in Madrid 2,2 procent en in Amsterdam verloor Aperam 0,7 procent. De in Amsterdam genoteerde staalproducent ArcelorMittal zag een deel van zijn flinke koerswinst van eerder op de dag in rook opgaan, maar sloot nog altijd 2,3 procent hoger.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Aperam S.A.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Aperam S.A. 24,35 1,71% Aperam S.A.
pagehit