Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BELEGGEN 30-6-2017 14:20:06

Apple of Google: wie staat er beter voor?

De twee techbedrijven staan op 1 en 2. Apple bovenaan, met een marktwaarde van zo'n 750 miljard dollar en Alphabet daarachter met een marktwaarde van zo'n 100 miljard dollar minder. Allebei de aandelen doen het goed en zijn ook dit jaar zo'n 20 procent meer waard geworden.

Best opvallend, omdat beide bedrijven best veel op dezelfde markten bewegen: mobiele telefoons, media, speakers. Toch zien beleggers blijkbaar ruimte voor allebei de aandelen om flink te groeien. CNN Money vroeg daarom een aantal marktkenners om hun favoriete aandeel van de twee te kiezen.

Hank Smith van vermogensbeheerder Haverford Trust gaat voor Apple. Dat aandeel heeft hij in zijn portfolio zitten en hij is er nog steeds op gesteld. Onder meer vanwege het dividendrendement van 1,8 procent. Alphabet betaalt nog altijd geen dividend. Smith wijst erop dat naast de aanstaande nieuwe iPhone Apple nu ook steeds meer verdient apps en andere diensten.

Is Apple te duur geworden?

Maar Smiths collega Trip Miller van Gullane Capital Partners wijst op problemen bij Apple. Hij heeft het aandeel overigens ook zelf en vindt het een goede langetermijnbelegging. Maar: "De markt prijst zo'n sterk debuut in van de nieuwe iPhone en de Siri-speaker. Ik zou nu geen Apple-aandelen meer kopen", zegt Miller.

Alphabet is op dit moment overigens nog duurder geprijsd dan Apple (28 keer de verwachte winst over 2017). Maar daar staat tegenover dat Alphabet nog niet zo volgroeid is als Apple - het bedrijf heeft nog meer potentie - en dat de inkomstenstromen van Google's moederbedrijf veel diverser zijn.

Gary Bradshaw van vermogensbeheerder Hodges Capital heeft stukken Alphabet, maar heeft daar al een tijdje niks meer bijgekocht. Hij geeft een twist aan de discussie, want hij adviseert twee andere techaandelen: Facebook en Microsoft. De eerste vanwege een verwachte winstgroei van 30 procent in de komende jaren, de tweede vanwege het dankzij de goede zaken in de cloud hernieuwde Microsoft.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Alphabet A (ex Google)

15-5-2019 Alphabet A (ex Google) Sell Credit Suisse Group
30-4-2019 Alphabet A (ex Google) Outperform RBC Capital Markets
30-4-2019 Alphabet A (ex Google) Buy Barclays Capital
30-4-2019 Alphabet A (ex Google) Outperform Credit Suisse Group
30-4-2019 Alphabet A (ex Google) Overweight JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Alphabet A (ex Google) 1.104,51 -0,07% Alphabet A (ex Google)
Apple Inc. 197,87 -0,29% Apple Inc.
pagehit