Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
ARCELORMITTAL 6-5-2019 09:52:50

ArcelorMittal snijdt in zijn staalproductie in Europa

(finanzen.nl/AFN) - Naast de verslappende vraag naar staal zitten ook stijgende kosten voor bijvoorbeeld energie ArcekorMittal dwars. Het bedrijf legt onder meer de staalfabriek in het Poolse Krakow tijdelijk stil.

Daarnaast zal in de Spaanse regio Asturië de productie worden ingeperkt. De geplande toename van zendingen naar Italië zal ook worden verlaagd.

Arcelor spreekt van spijtige, maar noodzakelijke beslissingen. De maatregelen zullen resulteren in een tijdelijke productieverlaging van 3 miljoen ton op jaarbasis.

Op maandagochtend kreeg Arcelor het behoorlijk voor de kiezen op Beursplein 5. Dat had echter vooral te maken met het oplaaiende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China da het nieuws overschaduwde van het verminderen van ArcelorMittals staalproductie.

Grondstoffenbedrijven stonden als gevolg hiervan onder druk. Het staalconcern ArcelorMittal was omstreeks tien voor tien de grootste daler in de AEX met een verlies van 4,50 procent. Het aandeel noteerde daarmee op 18,03 euro. In de MidKap verloren roestvrijstaalproducent Aperam en metalenspecialist AMG respectievelijk 1,96 procent en 1,43 procent en ze noteerden zo 26,10 euro en 24,56 euro.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Aperam S.A.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

AMG 27,28 0,85% AMG
Aperam S.A. 23,03 1,72% Aperam S.A.
ArcelorMittal SA Registered Shs 14,84 0,97% ArcelorMittal SA Registered Shs
pagehit