Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
ASMI 1-7-2019 08:57:22

ASMI legt geschil bij en komt een miljoenenschikking met Kokusai overeen


Fotobron: freeimages.com

(finanzen.nl/AFN) - ASMI betichtte Kokusai in februari 2018 van oneigenlijk gebruik van technologie van het bedrijf door Kokusai op het vlak van zogenoemde halfgeleiderprocessieapparatuur voor waferverwerking. Kokusai diende ook een tegenclaim in tegen ASMI over ongeveer hetzelfde onderwerp.

Rechtszaken daarover zijn nu van de baan. Wel loopt er nog een zaak bij een arbitragehof in de Verenigde Staten. Een oordeel daarover wordt ergens in de komende maanden verwacht.

De bedrijven hebben verder afspraken gemaakt over gebruik van technologie van elkaar. Die licentieafspraken lopen tot 1 juli 2021. Kokusai staat overigens naar verluidt op het punt over te worden genomen door de Amerikaanse branchegenoot Applied Materials. Volgens Japanse media is naar verluidt omgerekend iets meer dan 2 miljard euro gemoeid met die deal.

Kokusai is momenteel in handen van investeerder KKR, die het voormalige onderdeel van conglomeraat Hitachi in 2017 verwierf. Eind 2016 meldde persbureau Bloomberg dat het in Amsterdam genoteerde ASM International (ASMI) overwoog een meerderheidsbelang in de Japanners te nemen.

Kenners verwachten dat toezichthouders de transactie scherp in de gaten zullen houden. Zo moet bijvoorbeeld ook de Chinese waakhond een akkoord geven, en zal dat mogelijk niet doen vanwege het voortslepende handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over ASMI

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

ASMI 72,92 1,39% ASMI
pagehit