Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
15-4-2019 10:09:32

'Belangstelling Stern op interessant moment'

AMSTERDAM (AFN) - De belangstelling in Stern komt op een interessant moment. De dealergroep zit in de afrondende fase voor verkoop van de leasetak aan ALD Automotive. Dat betekent dat er een serieuze balansverkorting aankomt, zo constateren analisten van IEX.

Ook zal de solvabiliteit verbeteren en wordt de bankrekening gevuld. De marktvorser wijst er daarbij op dat het bod eerder deze maand, of zelfs nog eerder, is ontvangen omdat de directie en de raad van commissarissen een en ander al besproken hadden. Afgelopen vrijdag werden de naam van de partij en de hoogte van het overnamebod niet prijsgegeven.

De kenner wijst op speculatie over een mogelijke geïnteresseerde partij, zoals het Belgische D'Ieteren. Maar dat ligt volgens hem niet voor de hand. Ook Pon kan een potentiële koper zijn, maar die heeft recent een forse overname gedaan. ,,Wellicht dat de onbekende bieder wat rekensommetjes heeft gemaakt waaruit bleek dat een eventuele overname zichzelf goeddeels bekostigt. En dat zou kunnen impliceren dat de overname-interesse allicht uit private equity hoek komt.''

Het aandeel Stern stond maandag omstreeks 10.00 uur 0,3 procent lager op 18,45 euro.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Stern Groep N.V.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Stern Groep N.V. 13,80 -1,08% Stern Groep N.V.
pagehit