Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
AANDELEN 29-3-2018 11:59:00

Beurslieveling Netflix is niet meer zo geliefd


Fotobron: Netflix

(finanzen.nl) - De technologiesector had het woensdag weer zwaar te verduren op Wall Street. Netflix, de aanbieder van streaming video on demand, zag bijna 5 procent procent van zijn aandelenkoers wegsmelten. Over de week tot nog toe gemeten, is het aandeel nu zo'n 10 procent kwijtgeraakt, zo schrijft Markets Insider.

Netflix was de afgelopen maanden echter een van de best presterende aandelen en overtrof alle zogenoemde FAANG-aandelen, een acroniem voor Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google (waarvan Alphabet het moederbedrijf is). Maar op Wall Street zijn marktvorsers de afgelopen weken van koers veranderd. Analisten, die door het financiële persagentschap Bloomberg zijn geraadpleegd, hebben een gemiddeld koersdoel van 282 dollar afgegeven. Dat ligt onder het niveau waarop Netflix momenteel wordt verhandeld. Het aandeel sloot op woensdag op bijna 286 dollar.

Diepe sporen

De technologiesector, en de FAANG-aandelen in het bijzonder, staat sinds het bekend worden van het privacyschandaal bij Facebook enorm onder druk. De nasleep van het aan het licht komen van de door Cambridge Analytica misbruikte data blijft beleggers in zijn greep houden. Dat laat diepe sporen na in de sector, ook in Europa en Azië.

Daarbij komt nog dat er ook nogal wat druk op de sector is ontstaan vanuit de verwachting bij veel beleggers dat de Chinese investeringen in Amerikaanse technologiebedrijven zal slinken. Verder werkt het niet in het voordeel van de techsector dat de privaycregels dreigen te worden aangescherpt door autoriteiten. Citron Research kwam deze week met een tweet dat Twitter hier veel schade van kan ondervinden. Dat tikte flink aan bij het bedrijf. De aandelenkoers wist zich op woensdag weer wat te herstellen.

Trump in actie tegen Amazon

Amazon, dat grotendeels wordt gezien als een van de grootste concurrenten van Netflix op het gebied van video-content, had het woensdag op Wall Street ook te stellen met een aanzienlijk verlies. De aandelenkoers dook met 4,38 procent naar beneden. Beleggers lieten zich kennelijk in belangrijke mate beïnvloeden door berichtgeving van de nieuwswebsite Axios dat de Amerikaanse president Donald Trump achter het bedrijf aan wil gaan.

De Belgische Zakenkrant De Tijd schrijft dat, terwijl zowat de hele wereld kritiek heeft op Facebook en meer regulering eist, Trump "geobsedeerd" is door de e-commercegigant. Het aandeel kreeg woensdag een klap van 5 procent.

De Amerikaanse president zou onderzoeken of Amazon aan banden kan worden gelegd via de mededingingswetgeving. Zo zou hij het e-commercebedrijf aan een ander taksregime willen onderwerpen, aldus De Tijd. Trump vindt de concurrentiepositie van Amazon te groot. Amazon zou veel kleine detailhandels het leven zuur maken. Bovendien vindt Trump dat Amazon te veel profiteert van Amerikaanse staatssteun.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Apple Inc.

15-7-2019 Apple Neutral Credit Suisse Group
20-6-2019 Apple Hold Deutsche Bank AG
17-6-2019 Apple Neutral Credit Suisse Group
12-6-2019 Apple Buy UBS AG
4-6-2019 Apple Neutral Goldman Sachs Group Inc.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Alphabet A (ex Google) 1.025,00 1,69% Alphabet A (ex Google)
Amazon 1.786,40 1,56% Amazon
Apple Inc. 186,58 1,56% Apple Inc.
Netflix Inc. 279,75 0,99% Netflix Inc.
Twitter 33,63 2,67% Twitter
pagehit