Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
CRYPTO 6-8-2018 11:00:33

Bij Starbucks betalen met crypto's? Nog even niet zegt topman

Nee, een Caramel Cheesecake Coffee Frappuccino of een gewone espresso bij Starbucks afrekenen met bitcoin gaat nog even niet lukken. Starbucks heeft wel de banden aangehaald met Bakkt, een platform om betalen met en bewaren van cryptovaluta makkelijker te maken.

Starbucks is betrokken bij Bakkt. Dit is een joint venture waarin de Amerikaanse koffiegiggant samenwerkt met onder meer Intercontinental Stock Exchange (het moederbedrijf van de New York Stock Exchange (NYSE), BCG en Microsoft.

Bakkt, spreek uit als Engelse 'backed', moet consumenten en organisaties in staat te stellen probleemloos digitale activa, zoals bitcoin, te kopen, te verkopen, op te slaan en uit te geven. Volgens Kelly Loeffler, CEO of Bakkt, wil de onderneming een open technologie ontwikkelen om bestaande markt- en commerciële infrastructuur te verbinden met de blockchain.

Diverse media meldden na het nieuws over Bakkt al blij dat je binnenkort je Starbucks bestelling met bitcoin kan afrekenen aan de kassa.

Starbucks tempert het crypto-enthousiasme. Een woordvoerder van de koffieonderneming meldt dat Bakkt het omzetten van bijvoorbeeld bitcoin in dollars makkelijker maken. En die dollars kun je goed gebruiken bij Starbucks.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Starbucks Corp.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Starbucks Corp. 91,50 1,39% Starbucks Corp.
pagehit