Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BIOTECH 4-3-2019 15:20:43

'Biotechrally kan aanhouden'

(finanzen.nl) - Dit denkt althans marktanalist Craig Johnson van Piper Jaffray. "Biotech blijft een goede keuze voor beleggers", aldus Johnson. "Voor veel beleggers die een inhaalslag proberen te maken, zal biotech aantrekkelijk zijn", stelde de marktvorser tegenover de Amerikaanse zakenzender CNBC.

Johnson ziet nog een opwaarts potentieel van circa zes tot dertien procent. Als de IBB-index met nog eens dertien procent zou stijgen, dan betekent dit de hoogste stand sinds augustus 2015.

Tip: Regeneron

Johnson is vooral te spreken over het aandeel Regeneron, dat tot halverwege 2018 flink onder druk stond sinds de top een jaar eerder. Het aandeel koerst rond een niveau van 440 dollar. Een herstel richting 525 dollar is volgens Johnson niet onwaarschijnlijk. Dit zou een stijging betekenen van 19 procent ten opzichte van de slotkoers van vrijdag.

Vermogensbeheerder John Petrides van Point View Wealth Manager zet zijn zinnen op een ander biotech-aandeel, namelijk Galapagos-partner Gilead. "Wij verkiezen liever een zwaargewicht als het op biotech aankomt", aldus Petrides.

Tip: Gilead

Volgens de vermogensbeheerder noteert Gilead nog circa 40 procent onder de piek van augustus 2015. "Het aandeel is zeer aantrekkelijk gewaardeerd, en wordt verhandeld tegen 10 keer de winst. Bovendien is het dividend in de afgelopen drie jaar met 20 procent gegroeid en blijft er een dividendrendement over van 3,8 procent", aldus Petrides. En het aandeel heeft volgens hem de potentie om nog verder te groeien.

"Het bedrijf heeft 25 miljard dollar in contanten en 20 miljard dollar op de balans staan. Het speelt in op oncologie en heeft genoeg geld voor overnames."

Gilead deed het beduidend slechter dan de bredere biotechmarkt. Het aandeel steeg met 6 procent, in de periode dat IBB met bijna twintig procent steeg en Regeneron 18 procent won.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Gilead Sciences Inc.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit