Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
21-8-2019 07:29:58

Bonden willen niet met KLM om tafel

AMSTERDAM (AFN) - Vakbonden willen volgens KLM niet met de luchtvaartmaatschappij om tafel om over een nieuw verbeterd cao-voorstel te praten. Volgens de maatschappij zien de vakbewegingen meer heil in een conflictmodel en sturen ze aan op het voorbereiden van acties. KLM zegt die opstelling van de bonden niet te begrijpen.

De bonden stelden KLM eerder een deadline om met een verbeterd voorstel te komen. Medewerkers van de maatschappij eisen behalve een loonsverhoging ook meer personeel in vaste dienst en minder zware roosters.

KLM had de bonden daarop aangeboden om op 26 augustus over een verbeterd cao-voorstel op loon en looptijd te bespreken. Dat gesprek is volgens KLM op verzoek van de bonden buiten de cao-tafel gepland, zodat de vakbewegingen daarna konden bepalen of en hoe zij het cao-overleg wilden vervolgen. Het aanbod werd echter afgeslagen.

De vakbewegingen zeiden eerder al zich op vervolgstappen te beraden als een geste van KLM uitblijft. Of er acties komen, en hoe deze er eventueel uit komen te zien is nog niet duidelijk.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Air France-KLM

16-9-2019 Air France-KLM Bernstein Research
13-9-2019 Air France-KLM Neutral Credit Suisse Group
13-9-2019 Air France-KLM Buy HSBC
10-9-2019 Air France-KLM Buy Kepler Cheuvreux
9-9-2019 Air France-KLM Neutral Credit Suisse Group
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Air France-KLM 9,16 -0,11% Air France-KLM
pagehit