Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
VERKOOP 4-3-2019 09:16:59

Boskalis doet goede zet met verkoop bedrijfsonderdeel


Fotobron: Boskalis

(AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis blijkt volgens analisten van KBC Securities bereid om niet-kernactiviteiten van de hand te doen als daar een goede prijs voor kan worden gekregen. Bij de verkoop van Kotug Smit Towage was dat zeker het geval, menen de marktkenners.

KBC vraagt zich nu af of Boskalis ook afscheid gaat nemen van Keppel Smit, zijn derde en grootste samenwerking op het gebied van sleepdiensten in havens. Dat dochterbedrijf heeft echter ook meer olie- en gasactiviteiten en past dus beter bij de rest van de onderneming.

KBC hanteert een buy-advies voor Boskalis met een koersdoel van 30 euro. Het aandeel Boskalis stond maandag na enkele handelsminuten 1,5 procent hoger op 25,19 euro.

Boskalis heeft met medeaandeelhouder Kotug een intentieovereenkomst getekend voor de verkoop van Kotug Smit Towage aan Boluda. De baggeraar en maritiem dienstverlener verwacht voor zijn belang van 50 procent circa 90 miljoen euro in contanten te ontvangen.

Volgens de overeenkomst bedraagt de ondernemingswaarde van Kotug Smit Towage 300 miljoen euro. De samenwerking tussen Boskalis en Kotug werd enkele jaren terug gevormd en had betrekking op elf havens in vier landen: Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Boluda is in 1837 opgericht en heeft in 1920 zijn havensleepactiviteiten vanuit het Spaanse Valencia opgezet. Het bedrijf is marktleider op de Spaanse en Franse markt en heeft met een vloot van ruim 230 schepen een internationale positie in de havens in Europa, Afrika, de Indische Oceaan en Latijns-Amerika. De transactie wordt naar verwachting in het tweede halfjaar van 2019 afgerond.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Koninklijke Boskalis Westminster

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit