Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
1-4-2019 07:53:34

Bouwconcern Dura Vermeer voert winst flink op

ROTTERDAM (AFN) - Dura Vermeer heeft zijn winst afgelopen jaar stevig opgekrikt. Het bouwconcern leverde flink meer woningen op. Ook werkte Dura Vermeer aan prestigieuze projecten als het nieuwe hoofdkantoor van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) in Amsterdam en het Unilever Foods Innovation Center in Wageningen.

De totale opbrengsten gingen vooruit van bijna 1,2 miljard naar dik 1,3 miljard euro. Zowel bij de divisie Bouw en Vastgoed als bij de divisie Infra was sprake van een verbetering van de resultaten. Onder de streep bleef 26,1 miljoen euro winst over, tegen 17,1 miljoen euro in 2017. Het concern leverde alles bij elkaar 3737 woningen op. Dat komt neer op een stijging van 66 procent.

Afgelopen jaar startte Dura Vermeer ook weer een groot aantal nieuwe projecten, zoals het nieuwe kantoor voor chemiebedrijf Dupont in Leiden, woningbouw op het Floriadeterrein in Almere en de renovaties van ING Plaza in Amsterdam en het Erasmus MC in Rotterdam.

Dura Vermeer rekent voor het lopende jaar wederom op een hogere omzet en winst. Het concern is 2019 naar eigen zeggen begonnen met een goed gevulde orderportefeuille.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over BAM

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

BAM 3,79 -1,35% BAM
pagehit